En alkoholfri sådan för min del

20 September

Bålets dag*


Ja i dag är det bålens dag och det är klart att en alkohol fri bål kan ju alltid vara gott. Ni som kan dricka alkohol får ta det, men jag är allergisk mot alkohol och kan inte dricka det. Jag vill bara ha mer och mer ut av det. Fast jag har gemenskaper att gå till för att undvika att dricka alkohol. Har även en stor bok som jag läser om hur jag lättast ska undvika att börja dricka igen. Har tagit en dag i taget sedan 1997 med hjälp ut av den. Ska även i väg på möte i min hemma grupp i kväll. I Rågsveds folkets hus är det ett slutet möte för oss som har den här sjukdomen.

 

Är inte den deppiga typen

19 september

… bekymmer bör mana oss till handling och inte driva in oss i depressioner.

                                                                                                             Karen Horney

Alltför många av oss har varit vana att känna sig som oskyldiga offer. Visst har livet varit orättvist mot oss – har vi tyckt. Och så har vi suttit overksamma och väntat på att saker och ting skulle förändras. Vi har suttit där med flaskan eller kanske med små vita tabletter. Ingenting var vårt fel. Att vi själva bidragit till att vi blivit offer vill vi inte gärna inse, men det är inte desto mindre sant.

   Nu är vi inte längre offer, vi är aktörer. I och med att vi slagit in på bättringsvägen har vi fått en beredvillig och mycket skicklig regissör, som hjälper oss med vår roll i livet. Allt som sker kräver att vi ska agera, och vi har valt ett ansvarsmedvetet liv.

  Depressionen kanske ligger på lur i dag. Men det behöver inte bli något varaktigt tillstånd. Motgiftet är och förblir aktiviteter, ansvarsmedvetna aktiviteter. Allt som sker, allt vi upplever kräver att vi ägnar oss åt det helt och fullt och aktivt.

Den här dagen ligger framför mig. Jag vet inte vad den för med sig. Bekymren kommer att hopa sig, men vägledning om hur jag bäst bör ta itu med dem står mig alltid till buds.


Jag brukar inte vara deprimera, klart att jag kan känna mig lite nedstämd ibland. Fast så länge jag undviker det första glaset alkohol över 1%, så mår jag bra. Jag har ju flera gemenskaper jag kan gå till. AA, ACA eller Al-Anon. Var på ett ACA möte igår, min hemma grupp. Vi var bara två, fast det blir ett möte fast vi bara var två. Ett bra sådant dessutom. Får se om jag kommer iväg på något möte i kväll. Jag har inte bestämt mig ännu. Det gör jag senare, jag lever i nuet just nu,
Behöver skriva översättningen till min andra blogg stärka min åter-hämtning.se . Dels för att öva min engelska och även att tillfriskna.

 

Vi ska väl ha jul först


Ja det är ju långt till dess och varför varna för den? Ja det är ju ändå ingen som fattar längre varför vi firar påsk. Jo för då får vi påskägg. Nej varken jul eller påsk firas längre till Kristus minne. Usch nu lät jag så där moraliskt kristen gammal gubbe. Ja jag är ju gubbe, fast så kristen är jag nog inte. Jag är troende, och vad jag tror på vet jag knappt själv. Jag tror på en Högre kraft, som jag säger lättast som Gud. Gemenskapens Underbara Delningar. Vi ska ha möte i en ut av våra gemenskaper i kväll klockan 19:00 är det ACA  möte i Rågsveds folkets hus.