Alla får tro på vad de vill

Söndag 30 september

 Vältra över din väg på Jehova, ja, förlita dig på honom, och han skall handla. (Ps. 37:5)

 När vi ställs inför problem som känns övermäktiga kanske det är lätt att se att vi behöver förlita oss på Jehova. Men hur är det när vi brottas med mindre problem i vardagen?

 Fastnar vi ibland i ett mänskligt tänkesätt och försöker l ösa dem på egen hand?

 Eller försöker vi hitta principer i Bibeln, tillämpa dem och på så sätt visa att vi litar på Jehovas sätt att lösa problem? Tänk dig till exempel att din familj ibland sätter sig på tvären när du ska gå på ett möte eller en sammankomst. Ber du då Jehova om hjälp att hantera den situationen? Eller tänk dig att du har sökt jobb en längre tid och till slut får komma på en anställningsintervju. Skulle du då berätta att du går på möten varje vecka och att du inte är beredd att missa dem?

Vilket problem vi än ställs inför har vi nytta av att följa rådet i dagens text. w17.034:


 

I dag är det i från Forska i dagens bibeltext. Jag vet inte om det är i från Jehovas vitnen. Jag har inget i mot dem. alla ska få ha sin tro. Jag har min egen tro, ja vem tror jag på då? Jag tror på en Högre kraft och det är lättast att kalla den kraften för Gud. Kan leka med ord Godhetens Underbara Drivkraft eller i och med att jag går på olika gemenskaper kan döpa den till Gemenskapens Underbara Delningar. Jag funderar på om jag ska gå på ett eller två möten. Jag kommer att gå på ett AA möte i min hemma grupp, men jag vet inte om jag ska gå på ett ACA möte i min gamla hemma grupp på Maria. Fast först ska jag äta frukost.

Jag är öppen med min sjukdom alkoholism, jag har vart nykter i över tjugoett år. En dag i taget. Nej bäst att äta frukost om jag ska hinna till mötet på ACA Maria. 

Vad föraktar jag?

29 september

Föraktet är kreativt

Visavi Hatet ~ vilket oftast endast är

                                   Sårad självkänsla


Det här är i från Jahn Caminjos bok HAR MAGE~ att sticka ut! Det är lite Göteborgs humor. Ja en del kan tycka att det är roligt, jag kan tycka en del kan vara roliga. Jag funderade på vad visavi var för någonting. Att synonymen till det är mitt i mot. Jag gillar inte förakt, fast jag ska erkänna att även jag kan känna förakt mot vissa saker. Det står klart att det beror på sårad självkänsla. Min självkänsla är rätt dålig, det vet jag. Fast jag försöker arbeta upp min självkänsla. Jag skapade gruppen Duger som jag är  på FB. För att lägga upp saker och ting. Jag har sjukdomen alkoholism och det kan ha berott på att jag hade dålig självkänsla som barn.

 

Jag undrar vad det är som jag föraktar. Klart att jag är trött på alla tiggare, fast jag tycker synd om dem. Men jag tycker att det är deras hemländer som ska ta hand om problemet. Jag undrar hur det skulle se ut om vi svenskar skulle åka till varmare länder för att tigga. Vi hade nog blivit utslängda på en gång.
Jag föraktar också allt våld som finns i samhället och vill ha välvilja bland alla runtomkring. Få bort allt hat, fast det vet jag att det kommer aldrig kunna gå.

Varierad kost för barn

28 september

Man ska ge barn varierad mat så de lär sig tycka om många saker.


Det enda barnet som jag har i min närhet, är mitt bonusbarnbarn. Det kan vara svårt med varierad kost till honom. Han är speciell. Han lider av Glutenintolerans och även av dravetssyndrom. Har även autism och vi ska vara glada över att han äter någonting.

 

Det är många som inte vet vad dravetssyndrom är för någonting. Det är en relativt ny sjukdom, där de har svårt att finna botmedel till den. Det är en hjärnsjukdom och även jag lider ut av en hjärnskada efter den svåra misshandeln 1995.
Själv som barn så fick jag varierad kost. Min mamma lagade väldigt god mat. Själv är jag ingen kock, fast jag började kockskolan, men jag hoppade  av för att jag kände att kockyrket inte var någonting för mig. Fast så ryckte jag in i lumpen och blev kock där i stället. Jag är inte så förtjust i att stå vid spisen.