Inget badväder nu

 
30 november
 
 
I dag blev det en väg skyllt. Ja i dag är det ju inget bad väder. Jag kanske är en liten bad kruka. Jag har nog inte badat ute någonting under det här året som har vart. Undrar om jag gjorde det förra året något. Nej jag är dålig på att bada ute. Fast bad i Sverige ute kommer det inte bli någonting mer i år. Den här bilden är tagen i från boken "VARNING FÖR VÄGMÄRKEN En farfylld humorbok med över 100 roliga skyltar".
Ja själv då vad ska jag hitta på i dag då? Ja inte blir det att bada. Jag vet inte om jag ska gå på möte i min hemma grupp i Rågsved eller gå på hockey. Har ju inte vart på någon hockey i år. Det är AIK mot Västerås och AIK måste ju klättra nu i tabellen.

I böckernas underbara värld

 

29 november

Böcker är som skepp

Som färdas genom tidens stora hav.

                           FRANCIS BACON


Ja med böcker kan du ta dig överallt och ändå sitta i fin soffa. Lyssnar/läser på boken Mördar-Anders och hans vänner (samt en och annan ovän) av Jonas Jonasson. Det är han som skrev 100 åringen som klev ut genom fönstret. Han skrev ju också Analfabeten som kunde räkna. Alla tre böckerna är väldigt roliga att lyssna på. Jag älskar att läsa böcker, både att blädra i och även att lyssna på. Då kan jag fara iväg i fantasins oändliga stora hav. Jag skulle även försöka mig på min egna bok, då skulle jag kunna fara i väg i fantasin. Fast jag har så mycket jag vill göra. I dag är det arbete och sedan ska jag åka och träna på Friskis & svettis i Skanstull.

 

Barns underbara tankar!

 

 

28 november

BrevBäraren rinGer aldriG! Det är GlassBilen som ringer.

VAD BETYDER DET ATT HA SKÄGGET I BREVLÅDAN?

Att ha skägget i brevlådan betyder att man är så nyfiken att man sticker ner hela huvudet i brevlådan, och då kan det hända att skägget fastnar.

                                                                                  NINA, 7 ÅR


I dag på måndagen så måste vi höra barns tokiga komentarer som är hämtad i från Unni Lindells bok "Krokodiler Talar inte svenska" där en massa barn säger flera tokigheter. Det är bra att börja måndagen med ett skratt. Jag sitter ju och lägger upp den här bloggen tidigt på morgonen innan jag har ätit frukost och ska i väg till jobbet. Den här bloggen är ju min nykterhetsblogg. Fast jag måste ju även ta in andra saker i den. Så som roliga historier och olika citat eller ordspråk.