Svårt att bita ifrån

30 juni

Också ett tandlöst djur kan uträtta någoting. (Indianskt)


Ett indianskt ordspråk som säger att alla kan göra någonting, det är ingen som är värdelös. Även jag kan ha en mening, fast jag kanske inte gör så mycket. Fast det är klart att någonting gör jag och, jag är väldigt glad över den uppskattning jag får. I dag är det fredag och det känns väldigt skönt. Har inget planerat för helgen. i går var vi på meditation och vi var bara fyra stycken, fast det gick bra ändå.

 

Vaknade klockan halv fem i morse och var nödig så jag gick upp då. Ja då kunde jag sätta mig och skriva det här och jobba sista dagen innan helgen. Fast det är ett par veckor fram till semestern.

Även i dag får jag strunta i det första glaset

AA-tanke för dagen 29 juni.

 

Anonyma Alkoholisters program innebär en oavbruten strävan att förbättras. Det kan inte finnas någon längre viloperiod. Vi måste försöka att arbeta hela tiden. Vi måste ständigt hålla i minnet, att det är ett program som inte kan mätas i år, eftersom vi aldrig helt och hållet uppnår våra mål, och heller aldrig blir botade. Vår alkoholism hålls i schack genom att vi dagligen lever efter programmet, men den har bara upphört tills vidare. Det är ett tidlöst program i alla avseenden. Vi lever efter det dag för dag, eller för att vara mera exakt, ögonblick för ögonblick - nu.

Strävar jag alltid efter att förbättras?

 

Att begrunda idag.

Hela livet är en förberedelse för något bättre i framtiden. Gud har en plan för ditt liv, och den kommer att bli verklighet om du försöker lyda Hans vilja. Gud har planerat saker för dig som ligger långt bortom vad du kan förställa dig nu. Men du måste förbereda dig, så att du är redo för det bättre liv som ska komma. Nu är det dags för disciplin och bön. Tiden då allt ska uppenbaras kommer längre fram. Livet kan genomströmmas av fröjd och glädje. Så förbered dig väl för de bättre tider som stundar.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska förbereda mig för det bättre liv som Gud har i beredskap för mig. Jag ber att jag ska lita på Gud om framtiden.


Jag kan inte dricka i dag heller. Jag vet det att jag inte kan dricka alkohol som en normal människa. Jag är allergisk mot alkohol. Hur länge jag än har vart utan alkohol så kommer jag inte kunna dricka normalt igen. Jag måste hitta andra intressen. Ett av dem är att jag gillar att blogga. Jag får se upp med att jag inte blir data beroende eftersom jag är en beroende person. Jag har lätt för att bli beroende ut av mycket. Allra helst det som jag tycker är är roligt. Jag kan bli sockerberoende,sexberoende. arbetsnarkoman. Jag kan bli beroende ut av mycket. Jag får se till att se upp med en massa, och lära mig att ta en dag i taget.

 

Jag får se om det blir meditation i eftermiddag. Jag vet att det hjälper mig mycket, och det kommer att kännas som att jag vilar ett tag och få rensa tankarna. Det var ju några veckor sedan som jag var där. Jag vet ju att jag kommer att må bättre ut av det.

Är inte perfekt

28

Juni

Just idag gör jag så gott jag kan.                                                              

Livet är som en teaterpjäs utan manus. Vi har egentligen ingen chans att öva och vet aldrig hur nästa scen kommer att se ut. Om vi skulle göra rätt hela tiden så skulle vi behöva leva livet baklänges.

Vilken har varit mitt livs viktigaste stund?


Alla dagar gör jag så gott jag kan och jag kan inte göra mera. Jag vet att saker och ting inte blir perfekt, fast vad är det som är perfekt? Huvudsaken är att vi gör så gott vi kan. Klart att vi har det där med lättjan. Den gillar jag inte, och jag ska erkänna att den har jag för mycket ut av. Jag får fortsätta att göra så gott jag kan och hoppas att folk runt omkring mig uppskattar det.

 

Jag kan ju inte göra mera, för jag är inget helgon. Även jag gör en massa misstag dagligen. Men jag får försöka att undvika flera ut av dem i dag. Jag ska göra så gott jag kan.