Lite skämt på lördagen

30 juni

-          Är det sant att din hund kan räkna?

-          Ja, han är väldigt förtjust i matte.


Ja den var ju lite skojsig historia. Den kommer i från 601 Roliga historier. Ja vi måste ju skratta lite också. Hela livet kan inte vara helt allvarligt. Kan inte gå omkring och deppa hela tiden. Fast det är klart att livet är allvarligt att leva. Men allt är inte ont, det finns mycket gott också. Jag älskar roliga historier. Jag har aldrig haft någon hund, jag är mer en katt människa. Jag är ju ingen matte heller utan en husse.
Har problem med uppkopplingen i från kabeln i vårt hus eller i vår lägenhet. Fast i dag ska vi till bonus dottern och äta. så jag kommer inte sitta vid datorn så mycket.

Att växa upp med missbrukande föräldrar.

29 Juni

 

Reningslistan

Karakteristik av ett vuxet barn

 

1)                         Vi blev isolerade och rädda för människor och myndighets siffror.

2)                         Vi blev godkännandesökare och förlorade vår identitet i processen.

3)                         Vi är rädda av arga människor och någon personlig kritik.

4)                         Vi blir antingen alkoholister, gifta oss med dem eller båda, eller hitta en annan tvångsspecialitet som en arbetsnarkoman för att uppfylla våra sjuka övergivningsbehov

5)                         Vi lever livet ur offrens synvinkel, och vi lockas av den svagheten i vår kärlek

och vänskapsrelationer.

6)                         Vi har ett överutvecklat huvudansvar, och det är lättare för oss att vara oroliga över andra än oss själva. Detta gör att vi inte kan titta för nära på våra egna fel etc.

7)                         Ökad skuld känslor när vi står upp för oss istället för att ge till andra.

8)                         Vi blir beroende av spänning.

9)                         Vi blir förvirrade om kärlek och medlidande och tenderar att "älska" människor

vi kan känna "medlidande" för och "rädda".

10)                       Vi har "stoppat" dina känslor från vår traumatiska barndom och har förlorat förmågan att           

känna eller uttrycka våra känslor för att det gör ont så mycket (Avslag).

11)                       Vi bedömer oss hårda och har en mycket låg  känsla av självkänsla.

12)                       Vi är beroende av personligheter som är rädda för övergivande och kommer att göra allt för att hålla fast vid ett förhållande för att inte uppleva smärtsamma övergivande känslor, som vi fick från att leva med sjuka människor som aldrig fanns emotionellt för oss.

13)                       Alkoholism är en familjesjukdom; vi blev para-alkoholister (medberoendet) och tog på sig egenskaperna hos den sjukdomen trots att vi inte nyttjade drycken.

14)                       Para-alkoholister (medberoende) är reaktorer snarare än aktörer.


 

Egenskaper som vi vuxna barn kan ha. Vi som växte upp med alkoholism. Det är det jag arbetar med på mötena i Rågsved på tisdag kvällarna i Rågsved folketshus klockan 19:00.

Jag måste inte vara nykter i dag

28 juni

Innan jag kom till Al-Anon tillbringade jag större delen av mitt liv med att ha förväntningar på alla omkring mig och ställa orealistiska krav på dem. Var och en som inte uppfyllde kraven var i riskzonen för min vrede. Men av alla jag utsatte för rättskipning var det mig själv jag behandlade hårdast.

  Därför kändes det märkligt att komma in på ett Al-Anon möte, till en plats som inte styrdes av grymma envåldshärskare med stränga befallningar. Jag fick höra sådant som Gör det enkelt och Ta det lugnt. Det var som att träda in i en ny och annorlunda värld, där jag fick lära mig att älska mig själv och behandla mig med värdighet och respekt. Lyckligtvis behövde jag inte lära mig så svåra uppgifter på egen hand. Jag lärde mig genom att iaktta hur andra Al-Anon-medlemmar behandlade sig själva – och mig – med kärlek, värdighet och respekt.

   När andra medlemmar visade exempel på dessa förhållningssätt i umgänget med mig blev jag ivrig att använda allihop omedelbart! Rätt ofta snubblade jag under mina försök att tillämpa alltför många förändringar på en gång med hjälp av min kraftfulla egenvilja. Sedan lärde jag mig att jag kunde tillämpa slagorden både på sådant som hände i mitt liv och på sättet jag arbetade med mitt program. Medlemmarna uppmuntrade mig att ta bort ”måste” och ”borde” och sakta farten, så att jag medvetet kunde välja de förändringar som kändes rätt för mig. Jag har upptäckt att det enda som till-närmelsevis liknar ett ”måste” i Al-Anon är villighet, och även den är frivillig. Jag kan arbeta med mitt program i den takt och så mycket jag behöver vid varje givet tillfälle.

 

Dagen påminnelse

Att knuffa mig själv in i tillfrisknande kommer inte att fungera. Däremot att älska mig in i det.

   ”… när `hårt´ inte fungerar, gör ofta `mjukt´ det”

                                                                                       How Al-Anon works…


 Fast jag vill vara det, för jag mår mycket bättre ut av det. Ja det är många måsten jag skulle behöva ta bort. Jag ska åka till arbetet i dag, för att jag behöver tjäna pengar till mitt uppehälle. Jag tänkte gå hem i dag i dag i från arbetet, för att jag gav mig själv ett nyårslöfte. Att slå en tärning varje söndag och se hur många gånger jag ska gå hem varje vecka. Det är i alla fall en halvmil. I söndags så blev det en trea och jag gick hem i måndags, tänkte även gå hem i dag och även i morgon. Det gör jag för min egen skull. Jag har ju fått en gubb mage. Jag ska lämna in datorn i dag för att instalera ett nytt arbetsprogram. Så i morgon kommer jag inte att skriva så tidigt.