Jag står för vem jag är

Dagliga Reflektioner 30 juni.

 

UPPOFFRINGAR - ENIGHET - ÖVERLEVNAD.

 

Enigheten, kraften, ja rentav överlevnaden i AA kommer alltid att vara beroende av vår fortsatta villighet att ge upp en del av våra personliga ambitioner och önskningar för den gemensamma tryggheten och välfärden. Liksom uppoffringar innebär överlevnad för den enskilde individen, innebär uppoffringarna enighet och överlevnad för gruppen och för hela AA-gemenskapen.
AS BILL SEES IT,p. 220.

 

Jag har förstått att jag måste offra en del av mina personlighetsdrag för AA:s bästa. I gengäld har jag fått många gåvor. Den falska stoltheten kan blåsas upp av prestige, men genom att leva i Sjätte traditionen får jag i stället ödmjukhetens gåva. Att samarbeta utan att ha anknytning är ofta riskabelt. Om jag står helt fri från utomstående intressen, står det mig fritt att bibehålla AA:s självständighet. Då kommer AA-gemenskapen att finnas där, frisk och stark, för kommande generationer.


Ja jag har blivit mer ärlig nu när jag är nykter. Det finns ju många anonyma rörelser som bygger på ett tolvstegs arbete. Det finna NA som bygger ¨på anonyma narkomaner. Även jag har vart på NA eftersom jag även missbrukade narkotika. Eller missbrukade vet jag inte. Jag har tagit både hasch och amfetamin, men jag fastnade som tur inte i dem. Min huvuddrog var alkohol.

Hade jag inte druckit det så hade jag inte testat det flykt medlet som jag provade. Jag var ju även på alanon i går som är för dem vi förstörde på grund ut av vårt missbruk. De är för min uppväxt i en dysfunktionell familj. Bara för att de använder ungefär samma tolvsteg så är de inte samma organisation som AA. Det är bra också att se hur många som jag skadade i mitt alkohol missbruk. I går var det mycket snack om att duga som man är och jag duger som jag är det är därför jag skapade den gruppen på FB..

Vill veta vad som gick snett

Dagliga Reflektioner 29 juni.

 

SOM RINGAR PÅ VATTNET.

 

När vi nu lärt oss leva så här lyckliga, skulle vi visa alla andra, hur de skulle göra.. Ja, vi i AA drömde verkligen dessa drömmar. Så naturligt det var! De flesta alkoholister är utblottade idealister...
Så varför skulle inte vi dela vårt sätt att leva med alla andra?
DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA,sid 109.

 

När jag hade upptäckt det nyktra livet, kände jag ett starkt behov att sprida det glada budskapet till alla omkring mig. Mitt högmodiga tänkesätt från supandets dagar återvände. Sedan förstod jag att jag behövde använda all tid till mitt eget tillfrisknande. När jag blivit en nykter världsmedborgare, såg jag hur jag spred ringar på vattnet till alla ”närbesläktade sammanslutningar eller utomstående företag” utan att jag avvek det minsta från mitt främsta syfte att bibehålla min egen nykterhet och hjälpa andra alkoholister att uppnå nykterhet

 

 

Jag går ju även på Alanon och det ska jag ikväll, jag vill veta vart det gick snett. Jag är uppvuxen med en dysfunktionell familj och började själv att dricka alkoholistiskt. Jag blev nykter och eftersom farsan såg att jag kunde klara av att hålls mig nykter så slutade även han. Fast jag har ju flera runt omkring mig. En del är alkoholister och så finns de det även de som är storkonsumenter. Mammas ända glädje är att ta sig sin whisky på kvällarna. Låt henne hållas. Huvudsaken är att jag själv slipper att dricka alkohol. För jag kan inte handskas med den drycken.

Tur att jag bor i en stor stad

 


Dagliga Reflektioner 28 juni.

 

BESLUTSAMHETEN HOS VÅRA GRUNDARE.

Ett år och sex månader senare hade dessa
tre lyckats få med sju stycken till.
ANONYMA ALKOHOLISTER, sid 132.

 

Om det inte hade varit för den brinnande beslutsamheten hos våra grundare, skulle AA ha vissnat bort som så många andra så kallade välgörande ändamål. Jag ser de hundratals möten som hålls varje vecka i min stad och jag vet att AA verkligen är tillgängligt dygnet runt. Om jag hade känt mig bortstött överallt och tvingats klara mig med bara ett hopp och en önskan att sluta dricka, skulle jag säkert ha valt en lättare, mindre krävande väg och återvänt till mitt tidigare levnadssätt.


Lycklig över att bo i en storstad som Stockholm. Det finns möten varje dag här. Fast själv har jag en hemma grupp som jag går till varje onsdag. Det är Rågsveds grupp som är en liten grupp som består ut av en kärna på fyra personer. Det var faktiskt i Rågsveds grupp som jag blev nykter i augusti 1997, och har hållit mig nykter sedan dess. Det var ju faktiskt i Rågsved som jag även startade min Supar vana. Jag vet att jag har en sjukdom som heter alkoholist. Jag kommer aldrig kunna dricka som en normal person. Så jag skjuter det första glaset framför mig.