Gruppen som högre kraft

Dagliga Reflektioner 30 juni.

UPPOFFRINGAR - ENIGHET - ÖVERLEVNAD.

Enigheten, kraften, ja rentav överlevnaden i AA kommer alltid att vara beroende av vår fortsatta villighet att ge upp en del av våra personliga ambitioner och önskningar för den gemensamma tryggheten och välfärden. Liksom uppoffringar innebär överlevnad för den enskilde individen, innebär uppoffringarna enighet och överlevnad för gruppen och för hela AA-gemenskapen.
AS BILL SEES IT,p. 220.

Jag har förstått att jag måste offra en del av mina personlighetsdrag för AAs bästa. I gengäld har jag fått många gåvor. Den falska stoltheten kan blåsas upp av prestige, men genom att leva i Sjätte traditionen får jag i stället ödmjukhetens gåva. Att samarbeta utan att ha anknytning är ofta riskabelt. Om jag står helt fri från utomstående intressen, står det mig fritt att bibehålla AAs självständighet. Då kommer AA-gemenskapen att finnas där, frisk och stark, för kommande generationer.


Ja i början ut av min nykterhet så var gruppen min högre kraft. När en massa människor samlas för sin nykterhets skull måste ju ha något att komma med. Fast nu så vet jag att det är något annat som får mig att gå till ett visst möte. Fast i dag så går jag inte så hemskt mycket. Fast jag släpper inte AA gåendet för den skull att jag haft en sådan lång nykterhet.

I dag har jag ingen hemmagrupp. Nog för att jag får väl kalla Globben gruppen som min hemma grupp fast i så fall borde jag gå på praktiska möten. Men det är jag också dålig på att göra. Jag går mest på telejourens praktiska eller planeringsmöten
.

Det viktigaste först

Dagliga Reflektioner 29 juni.

SOM RINGAR PÅ VATTNET.

När vi nu lärt oss leva så här lyckliga, skulle vi visa alla andra, hur de skulle göra.. Ja, vi i AA drömde verkligen dessa drömmar. Så naturligt det var! De flesta alkoholister är utblottade idealister...
Så varför skulle inte vi dela vårt sätt att leva med alla andra?
DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA,sid 109.

När jag hade upptäckt det nyktra livet, kände jag ett starkt behov att sprida det glada budskapet till alla omkring mig. Mitt högmodiga tänkesätt från supandets dagar återvände. Sedan förstod jag att jag behövde använda all tid till mitt eget tillfrisknande. När jag blivit en nykter världsmedborgare, såg jag hur jag spred ringar på vattnet till alla ”närbesläktade sammanslutningar eller utomstående företag” utan att jag avvek det minsta från mitt främsta syfte att bibehålla min egen nykterhet och hjälpa andra alkoholister att uppnå nykterhet
Det viktigast först för min egen del är att bibehålla min egna nykterhet. På det sättet så förhoppningsvis så blir det ringar på vattnet. Jag ville också att den här bloggen kanske få upp ögonen på någon att han eller hon kanske har lite problem med alkoholen. Men det är som en annan devis som är lev och låt leva. Det finns ju även de som kan dricka som tål alkohol. Fast det gör inte jag. Jag är allergisk mot alkohol.

Oj så var det med min beslutsamhet

Dagliga Reflektioner 28 juni.

BESLUTSAMHETEN HOS VÅRA GRUNDARE.

Ett år och sex månader senare hade dessa
tre lyckats få med sju stycken till.
ANONYMA ALKOHOLISTER,sid 132.

Om det inte hade varit för den brinnande beslutsamheten hos våra grundare, skulle AA ha vissnat bort som så många andra så kallade välgörande ändamål. Jag ser de hundratals möten som hålls varje vecka i min stad och jag vet att AA verkligen är tillgängligt dygnet runt. Om jag hade känt mig bortstött överallt och tvingats klara mig med bara ett hopp och en önskan att sluta dricka, skulle jag säkert ha valt en lättare, mindre krävande väg och återvänt till mitt tidigare levnadssätt.


Ja jag får väl skylla på måndagsmorgon eftersom jag aldrig skrev i går. Jag läste den tänkte på vad jag skulle skriva. Att jag hade besluta att skriva varje dag om min syn på texten i dagliga reflektioner. Fast missa det i går. Men schitt hapens i bland. Får skriva dagens i dag i alla fall.