Även jag kommer att göra en massa misstag i dag.

29 februari

Jag har hört att autopiloten i ett flygplan inte fungerar så att den låser sig på en kurs och håller sig där. I stället kryssar den fram och tillbaka över den utpekade kursen och gör nödvändiga korrigeringar när den märker att den hamnar ur kurs.

I själva verket håller autopiloten rätt kurs bara fem eller tio procent av tiden. Resten av tiden är den ur kurs och rättar till sin avvikelse.

Också jag måste göra ständiga justeringar. Jag är mycket villigare att göra dem i dag, eftersom jag slutat förvänta mig att jag hela tiden ska vara på rätt kurs. Jag kommer säkert att göra massor av misstag, men med hjälp av Al-Anon programmet lär jag mig att acceptera misstag som en oundviklig del av livets äventyr.

Dagens påminnelse

Jag kan lära mig att hålla den kurs min Högre Makt bestämmer genom att lita på en process av försök och misstag, som inbegriper en villighet att göra ständiga justeringar.

En människa som inte gör några misstag gör vanligtvis ingenting alls.”

Alcoholism, The Family Disease  


 

Ja i dag kommer jag säkert göra flera misstag, eftersom det är bara jag på min avdelning. Som ska göra tre mans jobb. En är sjuk och den andra har semmester. Även arbetsledaren har tagit semester. Ja det får gå som det går. Jag får väl se om jag kommer att få ta någon rast. Så även jag kommer att göra misstag. Frukten kommer säkert komma senare på vissa avdelningar, eftersom det bara är jag som delar ut den. Jag kommer säkert få hjälp ut av tjejerna som delade ut frukten förut. Jag får se på schemat vad det är som ska göras i dag. Men säkerligen kommer jag att göra en massa misstag.Fast jag gör så gott jag kan med alla de misstag som kommer med det. För jag är inte perfekt.

Lite roligt denna allvarsamma dag

28 februari 

 Det är inte säkert att djur kommer till Gud. Kanske katternas gud heter Kattamaran.

                                                                                                                                      Henrik, 7 år


 

Det här är i från boken "Krokodiler talar inte svenska" av Unnni Lindell som har skrivit om barns kloka och underfundiga ord. Eller så kanske det är när katter sover dåligt. När de har maran över sig. Vi måste ha lite roligt också. I allafall en sådan här dag, när trettio år sedan Ololf Palme sköts. Jag vet precis vad jag gjorde då. Jag låg på mitt logement på Gotland.

Ja idag så är det min mötes dag och det gillar jag. Det ska bli så skönt att gå på möte. Jag behöver verkligen det i dag. Eftersom jag oroar mig för den kommande veckan som jag är själv på jobbet. Jag ska göra tre personers arbete. Men jag ska inte oroa mig för framtiden, det kommer att visa sig. Jag måste lämna över. För jag vet att jag måste lämna över till min högre kraft i dag.

Utan klagomål är det svårt att veta vad som är fel.

27

 

februari

 

Just idag ska jag våga säga som det är till någon.

Problemet med helgon är att de är döda. Vi kan aldrig nå paradiset eller himlen här på jorden, men vi kan sträcka oss mot höjden och ana dess rymd och härlighet. För livet är en ständig process där vi är på väg att bli det vi är ämnade att vara och vi blir aldrig färdiga. Tillsammans kan vi sträva efter att utvecklas, försöka ta vara på varandra och öva oss i att förstå att vi duger just så ofärdiga som vi är.

 

Vad vill jag bli bättre på idag?


 

Ja jag vet att jag kan vara rädd för att säga som det är. Jag tänker på att om det är någon som har en dålig andedräkt eller luktar illa. Då vågar jag inte påpeka det. Jag är rädd för att såra personen. Ja ibland så är jag själv rädd för att jag vet inte hur jag själv luktar. Man själv kan ju vara så van vid sin egen doft så att jag inte känner den.

Hur skulle jag själv reagera om någon kom med klagomål på mig? Jag hade blivit glad för om jag inte får veta vad jag gör för fel så kan jag inte ändra på mig. De är ju en del som har påpekat att jag har fått en mage. Jag måste komma igång att börja träna. Men det är som fästmön brukar säga att jag har tummen där bak. Jag tar inte tag i saker och ting. Det måste jag försöka bli bättre på. Fästmöns blogg som jag försöker att få henna att skriva lite i den. Men jag kan inte få henne att göra det om hon inte vill skriva, Vi har alla våra egna intressen.