Stressade barn

31 januari

Ställ inte för höga krav på dina barn så att dom blir stressade.


Själv så fick jag inte några höga krav i från mina föräldrar. Jag hade rätt skyst uppväxt trots att det var mycket alkohol i bilden. Men det har jag hjälp med att gå på ACA. Har ju en grupp i Rågsved på tisdagar. Vi var tre stycken igår. Första gången som jag inte har suttit själv, det var roligt. Jag hoppas att de andra tyckte att det var okej. Att de kommer tillbaka. Jag ska dit nästa tisdag också. Det hjälper mitt tillfrisknande.

 

Har inga egna barn, fast jag utbildade mig till barnskötare 1983 och arbetade som det till 1989. Då jag var på behandlingshem, men då började jag arbeta med media. Det är det jag arbetar med nu. Arbetar som vaktmästare på Aftonbladet. Det kan vara stressigt på det jobbet. Men i och med att jag arbetar med löne bidrag efter hjärn-skadan som jag fick efter misshandeln 1995.

Det är ljusare på marken i dag

30

 

januari

 

Just idag ska jag släppa in det ljusa i mitt liv.

 

Leonard Cohen sjunger”There is crack in everything, that´s how the light gets in”. Det kommer alltid att finnas det som är trasigt i våra liv och som aldrig kan bli helt igen, men det är först när verkligheten spricker och vi är brustna som det gudomliga blir synligt. Kanske är det därför som livet måste gå sönder gång på gång.

 

Vilka erfarenheter har gjort att jag värdesätter mitt liv idag?

 

 

 
 
Ja får se. det är för att jag känner att jag har tagit mig tillbaka till livet trots min hjärnskada efter den svåra misshandeln 1995. Att jag lyckades sluta dricka alkohol 1997. Ja jag duger så som jag är. Jag är inte bäst i någonting, fast jag duger ändå så som jag är. I kväll ska jag åka till Rågsved och sätta mig, får se om någon kommer. Jag har skrivit ut och översatt en del i från Adult Children of Alcoholics Alcoholic/Dysfunctional Families Tänkte ta lite där i från. Nu har det även kommit snö till Stockholm, då blir det också ljusare, fast jobbigare att gå.

Ett Grekiskt ordspråk

29 januari

Tror du det finns gott om körsbär

-          Ta med en liten korg.

                                             Grekland


Ett grekiskt ordspråk, som jag inte riktigt förstår, att om det inte finns så mycket körsbär så ser det mer ut om du tar en litem korg. Jag tyckte att jag såg det på den ilustrerade bilden. Jag slog tärningen i går och jag hade ju sagt ett nyårslöfte att jag skulle slå tärningen och så många gånger skulle jag gå hem. Förra veckan slog jag en tvåa. Och jag gick hem i torsdag och fredags. I går så slog jag en etta så jag får se om jag tar en promenad hem i dag. Ska titta efter en hylla också på Götgatan.

 

Ska även scana in den stora röda ACA boken som är på engelska som jag försöker översätta på mitt sätt. Jag tänkte ha det på mitt Tisdags möte i Rågsved. Ja om det är någon som kommer dit. Jag har suttit själv de sista tisdagarna. Ja sedan jag öppnade på tisdagarna. Förhoppningsvis så kommer det någon på tisdag.