Tiden som vart kan inte ändras

30 november

Mer än tröst

 

När jag känner mig nedstämd upprepar jag för mig själv meningar som de följande: ”Smärta är grunden till framsteg”… ”Frukta ej det onda” … ”Även detta kommer att gå över”… ”Den här erfarenheten kan föra något gott med sig”.

Dessa lösryckta böneord skänker mig mycket mer än bara tröst. De hjälper mig att på rätt sätt acceptera min situation. De löser upp mina tvångsföreställningar, skuldkänslor, nedstämdhet, trots och högmod; och stundtals ger de mig mod att ändra på det jag kan, och förstånd att inse skillnaden.


 

Jag får försöka mig på att använda de där meningarna. Men jag känner mig inte så nedstämd så ofta. Jag har ju sinnesro bönen och slutet på Bills text är ju i från den.

I kväll så är det Al-Anon vuxna barn i Farsta kyrka klockan 19:00. Jag lider inte så mycket ut av min uppäxt längre. Jag hade inte så dum uppväxt, det finns de som har haft det mycket värre.Jag kan ju inte göra den ogjord allt som jag har gjort ut av ondo kan jag inte ändra på, men jag kan försöka att bättrra mig.

Inga affärer

29 november

Alla har de sina kärleksaffärer. Jag har stängt min.

                                                                       okänd


 

Jag har ju bara ett till min fästmö. Fast jag måste också älska mig själv, för att kunna älska andra. Jag har inga affäre med någon annan. Även om fästmön kan tro det. Men det har jag inte.

Ur askan in i elden

28 november

Klarar man sig från krokodilkäftarna i floden så råkar man på en leopard på torra land.

Västafrika


 

Det här är i från boken "Ordspråk från när och fjärran" med svensk text av Lennart Hellsing som avled för några dagar sedan. Här kan man snacka om dubbel otur.Jag hoppas verkligen det blir en bra dag i dag. Ska åka till Södersjukhuset där brorsan ligger. Är glad över att jag själv inte ligger där, jag låg ju där för över tjugo år sedan.