Vill hjälpa andra

31

DECEMBER

 

Just idag gör jag ett bokslut.

 

Den bästa synonymen till den högre kraft som jag tror på är villkorslös kärlek. Jag tror inte på en kristen Gud, Jesus var inte kristen och han lämnade ingen trosbekännelse eller färdig lära efter sig. Men jag är kristen. Jag tror att Jesus är Guds kärleksfulla ansikte och när jag talar om uppståndelse betyder det att jag tror att varje slut är början på någonting större. Detta är min kraft att ösa ut, livets alla dagar. Amen.

 

Vad är det viktigaste jag har lärt mig i år?

 


 

Dagens sista dag. Ja tänka igenom vad som har hänt i år. Ja det största var väl att jag fyllde 50 år. Ett halvt sekel, min fästmö och hennes familj bjöd mig på en resa till Helsingfors på 48 timmar.  När jag kom hem så bjöd jag den övriga familjen till Årsta pizzeria. Ja mat och det fick de betala själva. Men jag bjöd på den första drinken. Det gick iallafall på över 1000 kronor. Det var ett väldigt trevligt att de kom så mycket folk.

Ja vad har jag lärt mig i år? Ja jag drömde i natt att det kom en man in på ett ACA möte och var berusad. jag fick ta ut honom och förklara för honom att det finns hjälp att få. Jag har ju börjat att sponsra en kille i min hemma grupp. Jag hoppas verkligen att det hjälper honom. jag kan ju hoppas på att även mina texter här. För här berättar jag bara om mina egna tankar. Allt behöver inte vara rätt. Men lite kanske kan väcka någon tanke hos någon.

Tyvärr så har jag för stort ego

 

AA-tanke för dagen 30 december.

 

I samma utsträckning som jag misslyckas i mina ansvarstaganden, misslyckas också AA. I samma utsträckning som jag lyckas, lyckas också AA. Varje misslyckande jag gör, blir i samma mån ett bakslag för AA. Varje framgång jag har, blir i samma mån ett framsteg för AA. Jag ska inte väntar på att bli anmodad att göra andra en tjänst, jag ska anmäla mig frivilligt. Jag ska acceptera varje tillfälle att verka för AA som en utmaning, och jag ska göra mitt bästa att anta varje utmaning och utföra min uppgift så gott jag kan.

Kommer jag att med glädje anta varje utmaning?

Att begrunda idag

Människor har misslyckats i djupaste bemärkelse när de söker leva utan Guds stödjande kraft. Många människor försöker vara självsäkra och söker själviska nöjen och märker att det inte fungerar särskilt väl. Det spelar ingen roll hur mycket materiella rikedomar de samlar på sig, eller hur stor berömmelse eller världslig makt de förvärvar, besvikelsens och tomhetens stund brukar komma ändå. Döden står framför oss, och de kan inte ta någon materiellt med sig när de går. Vad har det då för betydelse om jag har vunnit hela världen, men förlorat min själ?

Dagens bön

Jag ber att jag inte ska möta mitt livs slut som ett tomt skal. Jag ber att jag ska leva så att jag inte kommer att vara rädd för att dö.


 

Jag är girig och vill ha mycket. Det är nog typiskt alkolholistiskt att inte vara nöjd med lite. Huvudsaken är att jag tar ansvar för mig själv. I kväll så är det möte i Rågsveds folkets hus. Jag hoppas att han jag försöker hjälpa kommer i kväll. Men jag tänkte gå ned på och hoppas att det är öppet. Om det inte skulle vara öppet så ordnar det sig ändå.

Så länge jag struntar i det första glaset så brukar det ordna sig. Det är som det brukar stå i böckerna att ett glas är för mycket och tusen för lite. I morgon är det ju nyårsatfon och på nyårsdagen så brukar många ha haft nyårslöften om att de ska sluta dricka. Gör det för er egen skull till glädje för andra.

Jag får släppa mitt ego och försöka göra någonting för mina medmänniskor. Jag hoppas att mina texter här kan hjälpa mina medmänniskor.

Texter till musik

 

 

29 december

 

Man kan förstå

hur marigt det är

Att Uttrycka Känslor

Via Noter

När man hör

Lars Roos tolka demsamma…


 

Jag har aldrig lyssnat på Lars Roos jag tog fram ett spår ut av honom som heter Av Längtan Till Dig. Min stora idol spelar ju sin sista spelning på nyårsaftonen. Tråkigt att jag inte kan se honom. Jag tänker så klart på en man som är duktig på noter, Ulf Lundell är ju min stora idol.