Barns tanke

20 november

Herdar vallade får och levde av ull. Det var förr i tiden. Nu är de omoderna.

                                                                                                                                                 GURO, 9 ÅR


I dag blir det barns tankar och funderingar i från Unni Lindells bok "krokodiler talar inte Svenska", Lite skoj ska vi ha också. Ja barn kan kläcka ut  sig underbara texter ibland. Klart att det finns herdar även i dag, fast det är lite modernare. Ja så var det måndag igen och ska strax äta frukost och sedan bege mig till jobbet. Till ett jobb som jag verkligen trivs med. Jag vet inte vad som kommer att ske i dag. Tänkte även skriva em liten snutt i från Stora boken..

 

Startade en ny blogg

Eftersom jag har skrivit här ett par gånger om den nya stora boken. Så startade jag en ny blogg som heter forska i Stora boken. Eftesom jag bara kommer att skriva om den på den här bloggen var 29:e dag. Så kommer jag att skriva oftare i Forska i stora boken. Allt för att hålla mig nykter. Hoppas på lite kommentarer på den. För kommentarer får jag inte många ut av.

Den stora boken

19 november

Fastän han inte kunde acceptera Oxfordgruppernas alla trossatser, var han övertygad om moralisk inventering, erkännande av defekter i personligheten, gottgörelse till dem man skadat, hjälpsamhet mot andra samt nödvändigheten av en tro och förtröstan på Gud.

  Före sin resa till Akron hade mäklaren arbetat hårt med många alkoholister enligt teorin att bara en alkoholist kan hjälpa en alkoholist, men han hade endast lyckats med att hålla sig själv nykter. Mäklaren hade rest till Akron för ett affärsprojekt som gick om intet, vilket fyllde honom med djup rädsla för att börja dricka igen. Han insåg plötsligt, att han måste föra budskapet vidare till en annan alkoholist för att kunna rädda sig själv. Den alkoholisten visade sig vara Akron-läkaren.

Denne läkare hade gång på gång försökt att på andliga vägar lösa sitt alkoholberoende men misslyckats. Men när mäklaren gav honom Dr Silkworths beskrivning av alkoholism och dess hopplösa natur, började läkaren använda detta andliga botemedel för sin sjukdom med en villighet som han aldrig tidigare hade kunnat uppbringa. Han nyktrade till för att aldrig mer dricka fram till sin död 1950. 


Jag har ju skrivit om att forska i bibeln. Då tänkte jag på att våran bibel. Eller min bibel i min nykterhet är den stora boken. Den som Bil och Bob skrev. Det här är i förorden till den andra amerikanska utgåvan. Jag kommer att ta några meningar där i från när jag tänkte skriva i från den. Jag har 29 stycken olika böcker att skriva i från. Fast ibland så kan jag ha missat något.

 

Ja det här är i från när Bill och Bob möttes. När AA skapades. Ja det var ju AA som har fått mig nykter och att bibehålla min nykterhet. Jag ska på möte i dag i min hemmagrupp. I Rågsveds gruppen som har möte klockan 13:00. Fast jag funderar även på att gå på ett ACA möte på mariagruppen. Nej frukost först.