Jag har mina egna åsikter

31 juli

Ibland är det värre att vinna än att förlora.

                                                                                  Billie Holiday

Alla ser vi olika på saker och ting. Så underbart omväxlande är världen att alla har olika åsikter. Vi har alla sett tennisspelare diskutera med domare om bollen var över linjen eller ej, men för att kunna fortsätta spelet måste de rätta sig efter domarens beslut.

  När vi envist vägrar att låta våra vänner, föräldrar eller syskon tala om vad de tycker, därför att vi inte tycker som de, riskerar vi att mista en god vän eller att bli osams med våra föräldrar eller syskon. Om vi däremot kan acceptera att de tycker annorlunda än vi, då har vi gjort ett stort framsteg och börjar lära oss att lyssna på andra människors åsikter och värderingar.

Kan jag acceptera någon annans åsikter i dag?


Jag har tappat en gammal vän på facebook som hade andra åsikter än vad jag själv hade. Han ville att alla utländska medborgare ska ut ur Sverige. Fast ändå är gift med en thailändska. Klart att jag inte vill att utländska medborgare ska komma hit och begå brott. Men alla utländska människorna begår inte brott, fast det är tyvärr de som syns. Jag vill att vi ska vara ett öppet land och ta i mot de som behöver hjälp ut av oss. Fast det är tråkigt att det kommer sådana som begår brott och utmyttjar vår öppenhet. De förstör för så många andra som kan behöva hjälp.

 

Jag är i mot våld och trakaserier. Jag hejar på AIK och min fästmö är Hammarbyare har en bonusdotter som är Djurgårdare. Fast alla är ju Stockholms lag och vill att de ska vara kvar i allsvenskan. Fast de ser dåligt ut för de andra lagen. I dag är det gnaget som spelar och ska hem och titta på matschen. Tyvärr så har jag inte råd att gå på fotboll live. Det är så dyrt, och det beror tyvärr på idioter som förstör så mycket.
Jag har mina åsikter och jag kan faktiskt ändra på dem om jag får något annat argument. En del säger att alkoholism inte är någon sjukdom. Men jag vet att jag beter mig sjukt om jag skulle börja dricka alkohol igen.
Jag har hjälp genom att gå på möten i olika gemenskaper. I dag ska jag gå på ett par ut av dem. Först på ACA för att jag växte upp i en dysfunktionell familj och själv fick sjukdomen och kan inte dricka alkohol som andra som inte har denna sjukdom. Jag är allergisk mot alkohol och om jag dricker det så vill jag bara ha mer och mer.

Världs sandlåda

30 juli

Det har något med Gud att göra. Han gillar inte att man bråkar Varenda dag.

                                                                                                                       Sardar, 8 år


Ja barn är väldigt kloka. Tänk om de stora generalerna kunde tänka så. Tänk om det kunde vara fred i hela världen bara en enda dag. Inte något bråk i världen en enda dag på hela jorden, en enda dag, är en omöjlighet. Det börjar ju redan i sandlådan. Mycket bråk börjar på grund av girighet. "Han har en mycket roligare leksaks bil, än vad jag har så jag tar den" och så tar de varandras leksaker och förstör varandras sandkakor. Som urartar med att kasta sand på varandra. Tänk om det en enda dag inte hände något sådant. Att alla människor delade med sig. Nej det är en utopi.,
Jag själv har ju en defekt som är girighet. Jag tänker mycket på mig själv. Jag är nog mer egocentrisk än att jag är egoistisk. Jag vet att jag är i en Självupptagen person och har narcissistiska tankar. Det är därför jag gillar att gå på ACA:s söndags mötet på Maria klockan 10:30. Det är min hemma grupp i ACA och jag ska dit i morgon.

Söndag

  • 10:30-12:00 ACA Söndagsgruppen

    Sankt Paulsgatan 39 D - Hartwickska huset, ingång gården

    Tema: Narcissism & psykisk misshandel. Praktiskt möte sista sön i månaden.

När jag växte upp i en dysfunktionell familj, jag tror inte att någon ut av mina föräldrar var så narcisstiska, utan det var mer jag själv som blev det i och med mitt egna missbruk. Jag tog efter mina föräldrars missbruk och började själv fly in i alkoholens dimma. Fast jag tycker inte att jag hade sådan dålig barndom. Fast det var mycket svek i min uppväxt.

Leva harmoniskt

Var morgon ny 29 juli

JULI 29, 2014 BY HAPPYJOYOUSFREE1

Det kan finnas harmoni i det som är annorlunda likaväl som i det som är likadant – under förutsättning att grundtanken är densamma i båda fallen. – Margaret Fuller

 

Harmoni existerar överallt. Det är vår egen personliga inställning som skapar disharmoni. Om vi är vänliga och kärleksfulla har det en positiv inverkan i alla situationer och på alla människor.

Motsatsen är lika sann. Alla vill leva i harmoni med andra. Och det får vi göra om vi visar oss uppriktigt tacksamma.

Våra känslor i dag för olika personer, olika förhållanden, speglar styrkan i vårt förhållande till Gud.

När vi lever i förbund med en högre makt, följer vi med i livets ström utan att streta emot. Då får vi uppleva harmoni, även i det som är annorlunda. Allting i livet strävar mot fullkomlighet och harmoni. Vi har ingenting att frukta. Vi kan tryggt förtrösta på en högre makt i vetskap om att allt som sker, hur ogynnsamt det än kan förefalla, ändå bidrar till att skapa harmoni, om vi bara hyser förtröstan.

 

Harmoni existerar överallt. Det ska jag glädjas åt. Jag ska tro på nuet. Jag ska tro på framtiden.


Vill önska er alla runt omkring mig en harmonisk dag. Själv vill jag nu leva harmonisk dag. Jagvill inte stressa i dag. Jag vet inte alls vad som kommer att ske i dag. Vi har inte planerat någonting, får se om fästmön har någonting planerat. Att leva harmoniskt, och inte stressa upp för någonting så är det bra. Vi får se vad som kommer att ske. Vi kanske får gå ut och utforska Stockholm. Det kan vara trevligt att turista i sin egna stad.

 

Vill bara gå ut och gå i min egna harmoni och inte stressa runt. Att bara ta det lugnt i dag. Allra helst när vi inte har någonting planerat. Satt i tele jouren igår. Det var två som ringde som jag själv tog i mot. Vill bara leva en harmonisk dag i dag.