Jag tror på livet

AA-tanke för dagen 30 april.

AA-programmet bygger på tro, därför att vi måste tro på en makt som är större än vi själva om vi ska kunna bli nyktra. Vi är hjälplösa mot spriten, men när vi lämnar över vårt spritproblem till Gud, och tror på att Han kan ge oss den styrka vi behöver, så har vi knäckt spritproblemet. Tron på den gudomliga princip i universum som vi kallar Gud är den väsentligaste delen i AA:s program.
Är tron fortfarande stark inom mig?

Att begrunda idag.

Var och en av oss är Guds barn, och därför är vi uppfyllda av löftet om andlig växt. En ung människa är som ett träd på våren. Att bära frukt är ännu ett avlägset stadium, men det visar lovande tecken på att snart slå ut i blom. Det finns en gnista av det gudomliga inom oss alla. Var och en har fått något av Guds ande i sig som kan utvecklas genom andliga övningar. Du ska veta att ditt liv är fyllt av glada löften. och tänk vilka välsignelser, vilka underverk och vilken glädje som kan komma på din lott, så länge du utvecklas i Guds kärleks solsken.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska utveckla den gudomliga gnista inom mig. Jag ber att jag genom att göra det ska uppfylla löftet om ett rikare liv.Ja jag älskar ju att leva i dag. Jag måste inte tro utan i dag vill jag tro på en högre kraft. Jag vet att ett enda glas kan förstöra allt som jag har byggt upp. Jag är allergisk mot alkohol. Så jag undviker att dricka det.

Fast jag vet ju att alkohol finns över allt. Men jag kan ju leva ändå ett normalt liv och undvika att dricka mig full. För om jag dricker igen så förstör jag min hjärna ändå mer som redan är förstörd ut av misshandeln och allt som jag redan druckit.

Fast om hjärnskadan har jag en annan blogg som jag har vart dålig på att uppdatera. Ser att de har gjort om den mycket så jag måste ta tag i den. Fast är ju med i hjärnkraft och där säger de att hjärnskador drabbar många med alkohol problem.

Det behöver ju inte bero på själva dryckenskapen utan på konsekvenserna ut av drickandet. Jag är glad över att jag slipper dricka i dag.

Även i dag vill jag leva i harmoni

AA-tanke för dagen 29 april.

AA-programmet bygger på tro, hopp och människokärlek. Det är ett program som är fullt av hopp, därför att hopp är det första nya medlemmar i AA behöver få. De hör äldre medlemmar berätta om hur de till slut funnit en väg ut ur det genom AA. Och detta får dem att hoppas att om andra kan göra det, så kan de också klara av det.
Är hoppet starkt inom mig?

 

 

Att begrunda idag.

De regler som råder i Guds rike är fullkomlig ordning, fullkomlig harmoni, fullkomlig tillfredsställelse, fullkomlig kärlek, fullkomlig ärlighet, fullkomlig lydnad. Det finns inga missljud i Guds rike, utom för vissa små brister hos Guds barn som ännu inte övervunnits. Svårigheterna i livet orsakas av inre konflikter inom den enskilde individen. Människor saknar kraft därför att de saknar harmoni i sin relation till Gud och till varandra. De tycker att Gud sviker dem eftersom de inte kan se några tecken på Guds kraft i sina liv. Men Gud sviker inte. Det är människorna som sviker därför att de inte lever i harmoni med Honom.

 

 

Dagens bön.

Jag ber att jag ska leva i harmoni med Gud och med andra människor. Jag ber att denna harmoni ska resultera i styrka och framgång.Ja sedan jag blev nykter så har jag blivit mer harmonisk. Så även i dag vill jag leva i harmoni med alla mina med människor. Så jag ber min Gud om att ge mig harmoni och att jag slipper bli upprörd i dag.

 

Måste gå till handling

AA-tanke för dagen 28 april.

Vi är så glada att vara fria från spriten att vi aktivt gör något åt det. Vi börjar handla. Vi kommer regelbundet på möten. Vi går ut och försöker hjälpa andra alkoholister. Vi berättar den goda nyheten för andra så fort vi får ett tillfälle. I en anda av tacksamhet mot Gud, går vi till handling. AA-programmet är enkelt. Underkasta dig Gud, bli befriad från spriten och börja handla. Gör det, och gör det om och om igen, så kommer du att vara trygg resten av ditt liv.
Har jag börjat handla?

 

 

Att begrunda idag.

Guds eviga värv måste vara att spåra upp vilsegångna själar. Du borde ansluta dig till Honom i Hans sökande. Genom törnesnår, genom ödemarker, genom gläntor, uppför branta berg och ner i djupa dalar. Gud leder dig. Men du är ständigt med honom som Hans medhjälpare. Det är underbart att följa i ledarens fotspår. Du söker efter förlorade får. Du för ut det glada budskapet till platser där det var okänt förut. Du kanske inte vet vilken av själarna som du kommer att hjälpa, men du kan lämna alla resultat i Guds hand. Gå bara med Honom i hans outtröttliga sökande efter själar.

 

 

Dagens bön.

Jag ber att jag ska följa Gud i hans outtröttliga sökande efter själar. Jag ber att jag ska kunna ge Gud min hjälp. 

Jag är rätt dålig på att komma till skott. Ja jag kanske kommer till skott fast jag måste bli mer disciplinerad och skriva varje dag. Ja jag skriver ju här varje dag. Men jag måste fortsätta med min bok också. Den ska ju bli en bok som talar om att genom spriten så går det bara åt helvete med död och missär till följd.