Kan inte isolera mig

AA-tanke för dagen 31 januari.

Spriten isolerar dig från Gud. Det spelar ingen roll vilken uppfostran du har fått, vilken religion du har eller om du säger att du tror på Gud, du bygger i alla fall upp en mur mellan dig och Gud genom att du dricker. Du vet att du inte lever på det sätt som Gud vill att du ska göra. Följden blir att du får dessa förfärliga samvetskval. När du kommer in i AA börjar du reda upp dina relationer med andra människor och med Gud. Ett nyktert liv är ett lyckligt liv därför att vi genom att lägga av med spriten har sluppit ifrån vår ensamhet och våra samvetskval.
Har jag en riktig gemenskap med andra människor och med Gud?

Att begrunda idag.

Jag tror att alla uppoffringar och allt lidande är av värde för mig. När jag känner smärta, prövas jag. Kan jag lita på Gud, hur dåligt jag än mår? Kan jag säga: ”Ske din vilja”, hur tillintetgjord jag än känner mig? Kan jag det, så är min tro hållfast och sann. Den verkar i onda såväl som i goda stunder. Den gudomliga viljan verkar på ett sätt som övergår mitt begränsade förstånd, men det hindrar inte att jag kan lita på den.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska kunna se lidandet som en del av min vardag. Jag ber att jag ska acceptera smärta och motgångar som en del av Guds plan för min andliga växt.Ja jag sov dåligt i natt. Jag vaknade och började fundera på jobbet och harmades lite. Tänkte även på boken som jag håller på att skriva. Så jag höll nästan på att gå upp vid fyra för att skriva på den. Fast tänkte jag försöker att somna om det var ju bara en timma till för att gå upp.

Ensamheten

AA-tanke för dagen 30 januari.

Ett liv i dryckenskap är inte ett lyckligt liv. Spriten isolerar dig från andra människor och från Gud. En av de värsta konsekvenserna av att dricka är ensamheten. Och något av det bästa med AA är gemenskapen. Spriten isolerar dig från andra människor, åtminstone från dem som verkligen betyder något för dig, din familj, dina arbetskamrater och dina riktiga vänner. Det spelar ingen roll hur mycket du älskar dem, du bygger ändå upp en mur mellan dig och dem genom att du dricker. Du blir avskuren från varje verklig gemenskap med dem. Följden blir att du blir fruktansvärt ensam.
Har jag befriats från min ensamhet?Att begrunda idag.

Jag vill ibland dra mig tillbaka till en lugn och avskild plats med Gud. Där ska jag söka uppbyggelse och läkedom och styrka. Jag ska planera in stilla stunder då och då, stunder då jag ska umgås med Gud, och stiga upp utvilad och med nya krafter att fortsätta det arbete som Gud har givit mig att utföra. Jag vet att Gud aldrig lägger på mig större bördor än jag kan orka med. All verklig framgång består i sinnesro och frid.


Dagens bön.

Jag ber att jag ska stärka mitt inre liv så att jag kan finna ro. Jag ber att min själ ska finna vederkvickelse i stillhet och frid.Nej jag är så glad över att jag har slutat att dricka. Fast för den skull så har jag inte en massa människor runt omkring mig. Fast det beror på mig själv. Jag har fortfarande svårt att få kontakt med människor. Det beror på min egen rädsla. I går så var jag på krogen och träffade en massa ut av mina gamla kamrater som jag hade. Fast inget fylle kamrater. För när jag drack så drack jag mest i min ensamhet.

I dag så har jag vart på möte i en grupp som jag var mycket i början ut av min nykterhet. Den ligger i Högdalen. De har stegmöte varje söndag och i dag var det det 11:e steget. Vi försökte genom bön och meditation fördjupa vår medvetna kontakt med Gud, sådan vi uppfattade Honom, varvid vi endast bad om Hans vilja med oss och styrka att utföra den.

 

Går rakryggad ned för gatan

AA-tanke för dagen 29 januari.

Vilken börda som slöseri med pengar lägger på dina axlar! Man brukar säga att AAs medlemmar har betalt den högsta inträdesavgiften av alla klubbmedlemmar i världen, eftersom vi har slösat bort så mycket pengar på sprit. Vi kommer aldrig att kunna räkna ut hur mycket det kostade. Det var inte bara våra egna pengar vi slösade bort utan också de pengar som skulle ha gått till våra familjer. När du kommer in i AA så faller den förskräckliga slöseribördan av dig. Vi alkoholister höll på att knäcka ryggen av att kånka på alla dessa bördor som supandet lade på oss. Men när vi kom in i AA upplevde vi en underbar känsla av lättnad och befrielse.
Kan jag räta på ryggen och se hela världen i ansiktet igen?

Att begrunda idag.

Jag tror att framtiden vilar i Guds händer. Han vet bättre än jag vad framtiden har i beredskap för mig. Jag är inte utlämnad åt ett godtyckligt öde, eller är ett hjälplöst offer för livets hårda törnar. Jag blir anvisad en mycket bestämd färdriktning när jag försöker bygga om mitt liv. Det är jag som är byggmästaren, men Gud är arkitekten. Det kommer an på mig att bygga efter bästa förmåga, under Hans ledning.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska kunna lita till Gud, eftersom han har planerat mitt liv. Jag ber att jag ska leva mitt liv så som jag tror att Han vill att jag ska leva det.Fast jag är fortfarande oekonomisk, har en väldig massa problem med skulder som jag har dragit på mig skulder. Jag måste lära mig att hålla i pengarna och inte slösa bort alla pengar på spel och dobbel. Fast jag tjänar ju väldigt dåligt med pengar. Min fästmö som är undersköterska tjänar mycket bättre än vad jag gör.