Sova med fiende

28 februari

 

Lejonet och lammet ska ligga tillsammans, men lammet kommer inte att få mycket sömn.

                                                                                                                    Woody Allen (1935-)

                                                                                                       Krig och Fred


Nej det är svårt att sova med fiender. Jag vet inte när Woody Allen kom med det här citatet. Jag har aldrig gillat hans filmer, fast det är bara att erkänna att han måste vara en bra regisör eftersom han är så stor i världen. Jag undrar vart det här citatet kommer ifrån. Ja lammet måste ju ligga på helspänn hela den natten.
Själv har jag inga fiender, inte vad jag vet i alla fall. Jag sover ju med min fästmö  och hon är Bajare, medans jag är Gnagare, men vi är ändå inte fiender. Hon var till och med. med med mig på hockey i går AIK-Leksand som slutade 1-3 tyvärr. Gnaget börjar som vanligt med ledningmål och så tappar de allt. Det är inte första gången som de gör det.

 

Släpper taget i dag

        

 

 

                                                                   

27 februari

 

Det är inte nödvändigt att jag gör en fullständig plan för mitt tillfrisknande – det har min Högre Makt redan gjort. Det enda nödvändiga är att ödmjukt be om Guds vägledning och om villighet att följa den vägledning i dag. Jag vet att jag inte är ensam: jag kommer att få all den hjälp jag behöver på vägen. Efter att ha bett om tillfrisknande kan jag släppa taget, medveten om att jag med sinnesro kommer att gå åt rätt håll.

Men jag kan göra en del val för att skynda på mitt tillfrisknande. Jag kan ta hand om mig själv på ett bra sätt mer regelbundet. Jag kan gå på Al-Anon – möten, ringa min sponsor, prova ett nytt slags servicearbete. Jag kan koppla av, meditera, träna, läsa Al-Anon – litteratur, leka, äta en hälsosam måltid. Jag märker att när jag satsar på att göra vad jag kan varje dag, blir jag gradvis allt starkare.

 

Dagens påminnelse

Jag kan inte kontrollera mitt tillfrisknande. Jag kan inte tvinga mig att släppa taget tidigare eller kräva att få sinnesro. Men jag kan göra små saker för att påminna mig själv att jag är en villig deltagare i den här processen. Jag har all anledning att känna hopp, för varje steg jag tar är ett steg mot att leva ett mer fullödigt liv. I dag ska jag göra något trevligt för mig själv som jag inte tagit mig tid till tidigare.

 

”Om man rör sig med tillförsikt i riktning mot sina drömmar och strävar efter att leva det liv man har föreställt sig, kom – mer man inom kort att få oväntad framgång.”

                                         Henry David Thoreau

 
 
Ja i dag ska det vara möte i ACA gruppen i Rågsved men jag har fått tag i biljetter till AIK-Leksand och det är inte ofta som jag går på hockey så jag kommer att gå på det i stället. Så jag får lämna över till någon annan som öppnar mötet. Jag får hoppas att det kommer att gå bra. Jag måste släppa taget och lita på att andra kan greja det.

Jag vill försöka göra det enkelt

26 februari

 

Kvinnan komplicerar, manen förenklar.

                                                                 Henrik Hill


Jasså är det så det är. Det där kan nog vara olika i från person till person. Det finns säkert många män som komlicerar saker och ting. Vem är Henrik Hill då? Jag har aldrig hört talats om honom. Fast det är många jag aldrig har hört talats om.

 

Jag är en man som brukar krångla till det, det kanske är den femenina sidan i mig som gör det. Men nu är det i alla fall måndag och jag ska till jobbet. Jag ska gå hem i tre dagar denna vecka, fast i dag så måste jag hem i tid eftersom jag ska få hjälp med att få en kabel instalerad. Eller få routern fixad för kabeln. Annars så brukade jag gå hem måndag, onsdag och fredag. Nu får jag ta några andra dagar. Det är mitt nyårslöfte jag har gett mig själv. Slå en tärning på söndagen och så många gånger ska jag gå hem under veckan som kommer. Blir det en sexa så slipper jag. Men det har aldrig blivit någon sexa. Jag har bara missat någon gång för att jag blev sjuk.
 
I den gemenskap som jag går i så brukar det finnas en devis som heter "Gör det enkelt" vi med sjukdomen alkoholism brukar krångla till det, när vi ska nyktra till. Men gör det enkelt och strunta i det första glaset, så brukar det fungera.