Lillebror spelar i dag.

17 oktober

-         Ni måste ha tjänat grova pengar på spelningen i går, stället var fullsatt! Hur mycket kosing blev det?

-         Jag vet inte än, men jag ska lösa in sound-checken senare i dag.


Liten rolig vits i dag, den är i från boken 601 Roliga historier. Den här är ju rolig i dag eftersom min lillebror ska spela i Hökarängen. Där det är en öpen scen jag funderar på att gå dit. Själv kan jag inte spela, men min lillebror  kan. Han är väldigt duktig. Själv har jag ingen takt känsla.
Innan det så är det arbete som vanligt. Nej dags att göra sig i ordning för att åka dit, ska äta frukost först.

 

Min egna översättning av den stora röda boken

16 oktober

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.

 

Ett meddelande till icke-medlemmar

 

På grund av arten av programmet Vuxna barn av alkoholister kommer den här boken att behandla familjeärenden och familjeuppfostran. Men ingenting i denna bok ska tolkas som ACA tar ställning till familjeuppfostran eller metoder för att upptäcka och behandla vuxna barn till missbrukare. Det främsta syftet med ACA är att skapa en säker inställning i vilka vuxna som växte upp i dysfunktionella hem kan känna sig säkra och hitta ett sätt att dela sina historier med andra på ett meningsfullt sätt. ACA-erfarenhet visar att överlevnadsegenskaper som utvecklats av ett missbrukat eller försummat barn fortsätter att påverka den vuxna på problematiska sätt som vår gemenskap förstår och projekterar. Vi erbjuder hopp och en känsla av hem för många vuxna barn som lever varje dag i tyst desperation utan ord för att beskriva sådan förtvivlan. Vi erbjuder hopp och en känsla av hem för många vuxna barn som lever varje dag i tyst desperation utan ord för att beskriva sådan förtvivlan. Som en del av vår återhämtningsprocess tar många ACA-medlemmar en "skamfylld inventering" av sina föräldrar för att förstå och stoppa generationsskapandet av familjen dysfunktion.

Föräldrarna är inte skyldiga. Vuxenbarnet undersöker emellertid hur han eller hon uppvuxits i samband med nivåer av vård, disciplin och trygghet. I hem där uppenbart missbruk och våld existerade heter det vuxna barnet beteendet som ett av de första stegen i att ta bort makten från sådana föräldrahandlingar. Medan våra enskilda medlemmar är fria att välja sin egen väg i livet har ACA ingen mening om utomstående frågor som barnomsorgsprogram, rådgivningsprogram eller lagstiftning som kan hantera barndomsmissbruk eller försummelse. Det finns många legitima ideella och privata program över hela landet som handlar om sådana frågor; Vi är dock inte anslutna med sådana program. Slutligen är den här boken inte ett samtal med full fart mot dysfunktionella familjer, föräldrar eller familjesystem som många skulle vara problematiska. I ACA lär vi oss att fokusera på oss själva och leva och låta leva.


Ja det här är min egna översättning. Dels för att lära mig engelska och även förstå mittt problem att ha växt upp i en dysfunktionell familj. Fast jag har ändå haft en något så när bra familj.Det var inget våld eller sexuella övergrepp i den. I kväll så är det möte i min hemma grupp i Rågsved klockan 19:00. Vi får se om det blir den här texten som vi delar om. Eller om det blir någon annan. Det ska vara i från den stora röda boken. Får se hur många vi blir. Om det är någon mer än bara jag som kommer.

 

Arbetsdag igen


 
 
 

15 oktober

Jag brukade lägga mycket tid på att göra ingenting. Jag såg världen passera förbi, medan jag grälade på mig själv för att jag aldrig åstadkom något. När jag väl agerade, innebar det ofta att jag re-agerade, och jag reagerade impulsivt och tvångsmässigt på ord och beteenden hos alla i min närhet. Det verkade som om jag alltid studsade mellan två murar, en ”in-aktiv” och en ”re-aktiv”.

  Jag använder Al-Anons verktyg för att arbeta med de här karaktärs-defekterna. För att sluta reagera använder jag slagordet Hur viktigt är det? Och den Tolfte Traditionens förslag om att sätta princip före person. Sinnesrobönen, slagordet Låt det börja med mig eller Elfte Steget hjälper mig att förvandla drömmar till verklighet genom att välja mina handlingar förståndigt.

   Jag behöver komma ihåg att skapa en balans mellan att agera och att re-agera. Impulsivitet kan vara en lika stor fälla som passivitet. Jag undviker den genom att be till min Högre Makt om vägledning innan jag agerar. Det är viktigt att vänta – att vara inaktiv – tills jag känner den vägledningen.

  Det här hjälper mig att komma ihåg att det uppstår en period av inre väntan och förberedelser – det jag brukade kalla att göra ingenting – innan jag kan se hur jag bör agera. När min Högre Makt och jag är redo faller allting på plats på ett sätt som aldrig kunde ha hänt om jag hade agerat på egen hand.

Dagens påminnelse

Min Högre Makts vägledning talar för att det är bäst att överlämna beslut om min tid för vila, förberedelser och handling till Guds perfekta sinne för tajming.

”Jag ska lära mig förstå att även när jag inte gör någonting åt mina problem, tillämpar jag aktivt Al-Anons filosofi.”

En dag i Taget i Al-Anon, sid 143


 

I dag är det måndag och jag ka arbeta, det är möte i Farsta Al-Anon vuxna barn i dag, fast jag tror inte att jag ska gå dit. Men jag kan alltid ändra på mig och ändå gå dit. Det är många timmar till dess. Fast troligsvis så blir det hemma sittande och se på TV. Jag är dålig på att gå på Al-Anon nu mera, fast jag går ju på ACA i Rågsved på tisdagarna i stället. Nej nu ska jag skriva deras text  i stället. En tet som jag har översatt, så den är ju inte godkänd text, fast det är en bra övning för mig.