I dag är jag väldigt tacksam

AA-tanke för dagen 31 juli.

 

Då har vi bara en dag kvar – idag. Vem som helst kan kämpa sig igenom en enda dag. Det är bara när du och jag utökar bördan med de där två hemska evigheterna, igår och imorgon, som driver oss till vansinne. Det är ånger eller bitterhet över något som hände i går, eller fruktan för vad morgondagen kan komma att föra med sig. Låt oss därför göra vårt bästa för att leva en dag i taget.
Lever jag en dag i taget?

 

Att begrunda idag.

 

Ge Gud gåvan av ett tacksamt hjärta. Försök att finna något att vara tacksam för i ditt vardagliga liv. När livet verkar hårt och bekymmer hopar sig, se dig då om efter någon orsak till tacksamhet. Det finns nästan alltid något att vara tacksam för. Tacksägelsens offergåva är verkligen en ljuv rökelse som söker sig upp till Gud en hel jäktig arbetsdag. Sök flitigt efter något att vara glad och tacksam för. Då utvecklar du med tiden en vana att ständigt vara tacksam mot Gud för alla Hans välsignelser. Varje ny dag kommer du att tänka på någon ny orsak till glädje och tacksamhet, och du kommer att tacka Gud med uppriktigt hjärta.

 

Dagens bön.

 

Jag ber om ett uppriktigt tacksamt hjärta. Jag ber att jag ständigt ska påminnas om orsaker till ärlig tacksamhet.Jag är väldigt tacksam i dag för att jag lever och mår bra. Att jag lever i Sverige, har en bostad och kan dricka en varm kopp kaffe framför tv:n nu på morgonen. Klart att jag skulle kunna hitta en massa saker att klaga på, men varför dra fram de nu. Försöka att göra något åt dem. Konstigt, varför kommer bara negativa tankar i mitt huvud när jag nu börjar tänka. Nej jag ska vara nöjd med livet som jag har. Jag brukar tänka på att det kunde ha vart värre. Om jag aldrig hade blivit nykter för snart fjorton år sedan. Då hade jag nog inte levt i dag, hade jag kanske vart sjuk och arbetslös. Kanske suttit i fängelset. Nej jag mår bra och behöver inte tänka de där negativa tankarna.

Jag måste leva i nuet och ta den här dagen som kommer. Ja vad ska ske här i dag då. Jo jag måste ta och röja ordentligt i vårt sovrum. Funderade på att möblera om, eftersom vi ska stänga en dörr och öppna en annan. Kanske hitta fjärrkontrollen till stereon som har vart försvunnen i ett halvt år.

 

 

I kväll så blir det krogen

AA-tanke för dagen 29 juli.

 

Varje vecka har två dagar som vi inte ska bekymra oss om, två dagar som vi ska hålla fria från all fruktan och ängslan. Den ena av de dagarna är igår med dess misstag och bekymmer, dess felgrepp och dumheter, dess smärta och värk. Gårdagen har för evigt försvunnit utanför vår kontroll. Inga pengar i världen kan ge oss gårdagen åter. Vi kan inte göra ogjort en enda handling som vi utförde då. Vi kan inte radera bort ett enda ord som vi har sagt. Gårdagen är oåterkalleligen borta.
Oroar jag mig fortfarande för vad som hände igår?

 

Att begrunda idag.

 

”Gud kommer inte att låta dig frestas över din förmåga, utan med frestelsen finner Han dig också en väg att undkomma, så att du kan uthärda.” Om du har tillräckligt stark tro och förtröstan på Gud, kommer Han att ge dig all den styrka du behöver för att möta varje frestelse och övervinna den. Ingenting kommer att visa sig för svårt för dig att uthärda. Du kan modigt ta itu med vilken situation som helst. ”Var vid gott mod. Jag har övervunnit världen.” Du kan övervinna alla frestelser med Guds hjälp. Så frukta intet.

 

Dagens bön.

 

 

Jag ber att jag ska möta varje situation utan fruktan. Jag ber att ingenting ska visa sig för svårt för mig att uthärda.


Ja gårdagen och den kan jag inte ändra på och morgondagen kan bara Gud sia om. Det är inte så mycket att bry sig om. Det som sker får ske. Jag måste leva i nuet och glömma det som har vart. Fast det kan vara svårt ibland, eftersom jag har en skada i hjärnan som fortfarande kan visa sig ibland. Ja min hjärnskadepsykolog har sagt att jag inte har någon kvar fast att jag fortfarande har sviterna kvar efter den.
Jag måste ju fortfarande planera lite min framtid. Fast vad som kommer att ske, vet bara han eller hon som styr världen. I dag så kan jag gå på krogen och jag vet att jag inte tål någon alkohol. Jag får hoppas att de har alkohol fria öl där i Högdalen.

Jag ska tillbaka till en krog som jag var på mycket i min ungdom som jag drack och blev utslängd i från. Min lille bror ska spela där då. Undrar om jag inte även har somnat på den krogen. Ja tror inte den krogen har kvar sitt namn längre. Fast den ligger ju på samma plats och den ska bli kul att se hur det se ut nu mera. Har inte vart där på 20 år.


Folk får kalla mig idiotAA-tanke för dagen 28 juli.

 

Vi fortsätter parafrasen över psalmen: ”De tolv stegens domar är helt sanna och rättfärdiga. De är mera åtråvärda än whisky, ja, än en myckenhet fin whisky, och är också sötare än vin. Vidare blir alkoholister varnade av dem, och en stor belöning väntar oss om vi lever efter dem. Vem kan förstå vår alkoholism? Befria oss från hemliga fel. Bevara oss för övermodig bitterhet. Låt dem inte få herravälde över oss. Så skola vi bli rättrådiga och frälsta från den stora överträdelsen.”
Är jag fast besluten att spriten aldrig mer ska få herravälde över mig?

 

Att begrunda idag.

 

Gud kan vara din sköld. Då kan inga världsliga problem skada dig. Mellan dig och allt hån och all förnedring som andra utsätter dig för, står din förtröstan på Gud som en blänkande sköld. Då kan ingenting ha makt att förstöra din inre frid, i din yttre omgivning, lika väl som i ditt hjärta. Tack vare denna inre frid behöver du inte bli förbittrad på den människa som ansätter dig. I stället kan du övervinna den bitterhet som kan ha framkallats i din själ av den människan.

 

Dagens bön.

 

Jag ber att jag ska sträva efter en inre frid. Jag ber att jag inte ska bli allvarligt upprörd, vad som än händer omkring mig.
Det rör mig inte i ryggen, de får kalla mig vekling för att jag inte tål alkohol. Men det rör mig inte i ryggen, för jag vet själv att jag lider ut av en sjukdom som heter alkoholism. Ja jag lider även ut av sviter efter en annan sjukdom också. Det är sviterna ut av min hjärnskada som jag fick i samband med misshandeln som jag råkade ut för 1995. Ett slags ärr i hjärnan, hjärnskador är det många alkoholister som har fått på grund ut av sitt drickande. Men hjärnskadan har jag en annan blogg som jag skriver i om mina problem som jag nu mera har. Fast som jag har skrivit i den bloggen så har jag ju flera andra bloggar. Min hjärnskada psykolog har sagt att jag har svårt med min simultana kapacitet. Ja de har ju de flesta män. Fast jag har extremt dålig kapacitet.

Fast jag har svårt för att visa min tro, fast jag står för att jag tror på något som är större än vad jag är som jag kan kalla Gud. Glad Utan Drinkar.