Lev i nuet

AA-tanke för dagen 31 juli.

  Då har vi bara en dag kvar – idag. Vem som helst kan kämpa sig igenom en enda dag. Det är bara när du och jag utökar bördan med de där två hemska evigheterna, igår och imorgon, som driver oss till vansinne. Det är ånger eller bitterhet över något som hände i går, eller fruktan för vad morgondagen kan komma att föra med sig. Låt oss därför göra vårt bästa för att leva en dag i taget.

Lever jag en dag i taget?

  Att begrunda idag.

  Ge Gud gåvan av ett tacksamt hjärta. Försök att finna något att vara tacksam för i ditt vardagliga liv. När livet verkar hårt och bekymmer hopar sig, se dig då om efter någon orsak till tacksamhet. Det finns nästan alltid något att vara tacksam för. Tacksägelsens offergåva är verkligen en ljuv rökelse som söker sig upp till Gud en hel jäktig arbetsdag. Sök flitigt efter något att vara glad och tacksam för. Då utvecklar du med tiden en vana att ständigt vara tacksam mot Gud för alla Hans välsignelser. Varje ny dag kommer du att tänka på någon ny orsak till glädje och tacksamhet, och du kommer att tacka Gud med uppriktigt hjärta.

  Dagens bön.

  Jag ber om ett uppriktigt tacksamt hjärta. Jag ber att jag ständigt ska påminnas om orsaker till ärlig tacksamhet.

 
Jag lever bara i dag, men jag får inte glömma hur det har vart. Jag vet inte hur länge jag kommer att bibehålla min alkohol och drogfrihet. Jag vaknade nykter i morse och har gjort det sedan den 18 augusti 1997. För den 17:e augusti det året så var vi på Älvsjö badet och jag drack då min sista folköl då.
Men nu är det i dag som gäller och i kväll så är det ett ACA möte. Fast det är många timmar fram till klockan sju i kväll då vi har möte i Rågsveds folkets hus.
Fast då kommer jag att vara ett möte i gemenskapen ACA och det är om hur jag har blivit som jag har blivit på grund ut av min uppväxt.

Om jag inte för det vidare så kan jag inte ta tillbaka nykterheten

Dagliga Reflektioner 30 juli.

 

ATT GE TILLBAKA.

 

...han har funnit något bättre än guld... Han kanske inte ser att han knappast ens skrapat på en guldåder utan gränser, vilken kan ge utdelning endast om han bearbetar den under resten av sitt liv och insisterar på att ge bort hela produktionen.

ANONYMA ALKOHOLISTER,sid 110-111.

 

För min del betyder den Sjunde traditionen mycket mer än att jag betalar mina kaffepengar. Den betyder att jag blir accepterad som jag är i gruppsamhörigheten. För första gången kan jag ta ansvar, för jag har ett val. Jag kan lära mig principerna för att lösa problem i mitt dagliga liv genom att jag engagerar mig i AAs: verksamhet. Genom att jag blir självförsörjande kan jag ge AA det AA har gett åt mig. Att jag ger tillbaka till AA säkrar inte bara min egen nykterhet. Jag får chansen att köpa ett slags försäkring för att AA skall finnas här för mina barnbarn.


I dag skulle det ha vart i från AA tanke för dagen, men jag hittade inte den texten eller boken. Så jag tog i från dagliga reflektioner i stället. Men det är ju för nykterhetens skull. Dagens text var att ge tillbaka det jag har fått ut av de som har gått före mig i det här programet. Som Bill & Bob startade 1935 med att dela med sig hur de själva tacklade sjukdomen alkoholism.

 

Vem ska jag tala med

29

juli

Just idag har jag ett nära samtal med någon.

Vi kan inte göra så mycket åt hur vi känner oss. Men vi måste våga tala om det som egentligen hände, vad som gjorde oss ledsna eller arga.

Vem känner jag som är en bra lyssnare?


Ja vem har jag som jag kan ha ett nära samtal med? Klart att jag har min fästmö som jag kan tala med, fast det skulle vara bra att ha någon mer och tala med. Jag har många kamrater, men väldigt få nära vänner som jag kan tala med. Ja jag undra vilka som är mina vänner. Jag blev ju kännslomässigt störd på grund av min uppväxt och mitt egna missbruk. Tänkte gå till min hemma grupp i Rågsved och se om någon kommer.