Kommentera gärna

Dagliga Reflektioner 31 maj.

 

BEREDSKAP ATT TJÄNA ANDRA.

 

…vår sammanslutning kom fram till att vi bara har en uppgift – att föra AA:s budskap vidare till dem, som inte vet att det finns en väg ut.
AA:s TOLV TRADITIONER, sid 106.

 

Ett ljus av frihet skiner klart på mina alkoholistvänner, när vi utmanar varandra att växa. Stegen i vår utveckling är små i början, men varje steg blir en del i en stege som för upp ur förtvivlans brunn till ett nytt hopp. Ärligheten blir mitt verktyg för att lossa de kedjor som fjättrat mig. En sponsor, som är en omtänksam lyssnare, kan hjälpa mig att verkligen förstå budskapet som leder mig till frihet.
Jag ber Gud om mod att leva på ett sådant sätt att AA-gemenskapen kan utgöra ett vittnesmål till Hans förmån. Denna uppgift gör mig fri att dela med mig av tillfrisknandets gåvor i en anda av beredskap att tjäna andra.Ja jag försöker berätta här hur jag har gjort för att finna min nykterhet och leva i den. Det är härligt att höra i från andra på mötena hur de har gjort. På möten ska man inte kommentera varandras delningar. Fast här tycker jag det är bra med kommentarer och ger mig styrka och stöd. Så tack alla ni som kommenterar mina reflektioner.

Jag har ingen sponsor just nu. Den som jag hade sist lever inte längre så då får jag dela med mig på mötena hur jag mår och om jag skulle må dåligt. Jag är så glad över att ha den här gemenskapen. Det hjälper mig att finna frihet i från envåldshärskaren alkohol som bara leder till döden.

 

 

Ja det finns ju de som kan dricka alkohol

Dagliga Reflektioner 30 maj.

 

VÅRT FRÄMSTA SYFTE.

 

Ju mer AA håller sig till sitt främsta syfte, desto större kommer dess nyttiga inflytande att bli överallt.
AA COMES OF AGE,p. 109.

 

Jag tänker med tacksamhet på vår gemenskaps tidigaste dagar och på de kloka och kärleksfulla föregångare som uttalade att vi inte skulle låta oss avledas från vårt främsta syfte, att föra budskapet vidare till de alkoholister som fortfarande lider.
Jag önskar uttala min respekt för alla som arbetar inom området alkoholism, även om jag är medveten om att AA inte förespråkar något annat ändamål än sitt eget. Jag måste hålla i minnet att AA inte har något monopol på att åstadkomma mirakel. Jag är ödmjukt tacksam mot en älskande Gud som gjort AA möjligt.

 

 

 


Ja alla lider ju inte ut av den här sjukdomen som jag själv lider ut av. Även de är välkomna till vårt möte i kväll i det nya folketshus i Rågsved. Vi har möte där klockan 19:00 i dag. Jag är väldigt tacksam över att Bill W och doktor Bob startade den här föreningen eller gemenskapen 1939. Den kom till Sverige 1956 och startade då en grupp på malmgården.

Ja genom att jag skriver om hur jag har funnit min nykterhet så kanske jag kan hjälpa någon att komma till insikt att han eller hon också har problem. Fast man behöver ju inte den här gemenskapen som jag blev nykter i. Det finns många som blir nyktra utan den. Min pappa har blivit nykter och jag vet inte om han har vart på något AA möte någon gång. Jag berättar bara om hur jag har funnit min nykterhet genom den här gemenskapen.Vill inte börja igen

Dagliga Reflektioner 29 maj.

 

SANN TOLERANS.

 

Det enda villkoret för deltagande i AA är en önskan att sluta dricka.


AA TOLV TRADITIONER, sid 99.

 

Den första gången jag hörde den korta versionen av Tredje traditionen var i mötesinledningen. När jag kom till AA kunde jag varken acceptera mig själv, min alkoholism eller en Högre makt. Om det hade funnits några kroppsliga, själsliga, moraliska eller religiösa villkor för medlemskap, skulle jag ha varit död i dag. Bill W säger på ett band om traditionerna att den Tredje traditionen är en garanti för personlig frihet. Det som gjorde störst intryck på mig var att jag kände mig accepterad av medlemmar som utövade den Tredje traditionen genom att tolerera och välkomna mig. Jag känner att accepterande är kärlek och kärlek är Guds vilja med oss.Ja det enda villkoret för att vara med i den här gemenskapen jag är med i är en önskan att sluta dricka. I dag så är den min önskan att inte börja igen. Så i den gemenskapen jag går i är vem som helst välkommen som har en önskan att sluta dricka och nykomlingar hjälper mig att behålla min nykterhet. Eftersom jag har vart nykter ett tag nu så påminner de om hur det är där ute i kylan när jag drack och inte hade kontroll över någonting.

Jag har döpt om den högre makten till en högre kraft. För det är en högre kraft som får mig att inte dricka någon alkohol så att jag är helt maktlös in för varje situation som jag råkar ut för. I dag har jag ett förstånd att jag vet att jag inte tål att dricka mig berusad för att det leder bara till elände och till och med en för tidig död. Den döden är inte roligt att uppleva.