Sista ett dygn i taget.

AA-tanke för dagen 31 december.

 

Jag ska troget och flitigt gå på gruppmötena. Jag ska vara generös i mitt givande, vänlig i min kritik, konstruktiv i mina förslag, kärleksfull gentemot människor. Jag ska ägna AA mitt intresse, min entusiasm och tillgivenhet och, framför allt, mig själv. Bönen fader Vår, har blivit en del av mina dagliga AA-tankar: " Fader Vår, som är i himmelen! Helgat varde ditt namn; tillkomme ditt rike; ske din vilja, såsom i himmelen så ock på jorden; vårt dagliga bröd giv oss idag; och förlåt oss våra skulder, såsom ock vi förlåta dem oss skyldiga äro; och inled oss icke i frestelse, utan fräls oss ifrån ondo.
Har jag givit AA mig själv?

 

Att begrunda idag

 

När vi ser tillbaka på det år som nu just har gått, så har det varit ett bra år, så till vida som vi har lagt in goda tankar, goda ord, och goda gärningar i det. Ingenting av det vi har tänkt, sagt eller gjort behöver vara bortkastat. Både de goda erfarenheterna och de dåliga kan vi dra nytta och lärdom av. På sätt och vis är inte det förflutna helt borta. Resultatet av det är, på gott och ont, kvar hos oss i detta ögonblick. Vi kan bara lära av erfarenheten, och inga erfarenheter är helt bortkastade. Vi kan ödmjukt tacka Gud för allt det goda vi fått under det gångna året.

 

Dagens bön

 

Jag ber att jag ska bära med mig det goda in i det år, som nu ligger framför oss. Jag ber att jag ska sträva vidare i tro, bön och hoppfullhet.Jag ska vara ärlig och det ska man ju vara och då ska jag säga att jag faktiskt kunde ha vart bättre. Fast det nya året som nu kommer ska jag bli bättre på AA gående. Fast jag har ju i alla fall vart på mötet någon dag i veckan. Fast jag har inte gjort så mycket service. Jag skulle kunna ge mera. Fast jag ska inte klanka ned på mig själv. Jag har inte läst fader vår utan jag har mer läst Franciskus bönen på morgonen. Vi får se om det är någon dag att sitta i tele jouren nästa månad. Jag vill ju sitta då min fästmö ändå jobbar.

Ja jag måste tänka efter på hur det här året har vart. Ja vad har skett det gångna året. Ute i världen så har det ju skett väldigt mycket. Men hos mig själv har det inte skett så väldigt mycket. Jag har ju som tur va dagböcker jag kan titta i så att jag får en påminnelse om vad jag själv har gjort i år. Ja jag var på min lilla systers bröllop ner vid Örebro. Har börjat arbeta på Schibsted inne i stan. Så det är inte längre gångväg till jobbet där av har jag blivit tjockare. Det får bli ett nyårs löfte. Att gå ned i vikt. Ja jag vill verkligen ha goda ord och tankar inom mig i nästa år. Ja jag hoppas att jag inte har stört någon allt för mycket det året som har vart. Fast det tror jag inte jag har gjort, det är ingen som har sagt något i alla fall. Ja jag kan bara hålla med om att det har vart ett gott år som har passerat. Inga större missöden som har skett runt mig själv. Klart att jag har haft mycket själviska tankar det ska erkännas. För jag är ju ett stort ego. Men jag vill ändå tacka min högre kraft för det gångna året.

Ja jag vill vara en god människa 2012 också, och hjälpa de som behöver hjälp.

 

 

AA har hjälpt många även mig

AA-tanke för dagen 30 december.

 

I samma utsträckning som jag misslyckas i mina ansvarstaganden, misslyckas också AA. I samma utsträckning som jag lyckas, lyckas också AA. Varje misslyckande jag gör, blir i samma mån ett bakslag för AA. Varje framgång jag har, blir i samma mån ett framsteg för AA. Jag ska inte väntar på att bli anmodad att göra andra en tjänst, jag ska anmäla mig frivilligt. Jag ska acceptera varje tillfälle att verka för AA som en utmaning, och jag ska göra mitt bästa att anta varje utmaning och utföra min uppgift så gott jag kan.
Kommer jag att med glädje anta varje utmaning?

 

Att begrunda idag

 

Människor har misslyckats i djupaste bemärkelse när de söker leva utan Guds stödjande kraft. Många människor försöker vara självsäkra och söker själviska nöjen och märker att det inte fungerar särskilt väl. Det spelar ingen roll hur mycket materiella rikedomar de samlar på sig, eller hur stor berömmelse eller världslig makt de förvärvar, besvikelsens och tomhetens stund brukar komma ändå. Döden står framför oss, och de kan inte ta någon materiellt med sig när de går. Vad har det då för betydelse om jag har vunnit hela världen, men förlorat min själ?

 

Dagens bön

 

Jag ber att jag inte ska möta mitt livs slut som ett tomt skal. Jag ber att jag ska leva så att jag inte kommer att vara rädd för att dö.Ja och jag misslyckas väldigt ofta, fast det beror inte på AA utan på mig själv. Det beror nog på min egen rädsla, mycket ut av mitt misslyckande beror på en rädsla som jag har. Jag är rädd för att misslyckas och att bli illa omtyckt. Ja jag måste gå i mot mina rädslor eftersom jag har gett rådet till en vän i gemenskapen att hon kommer att må bättre ut av det. Så det får väl bli mitt nyårslöfte att jag måste gå i mot mina rädslor.

Ja det kan vara därför jag har misslyckats för att jag inte har någon riktig tro. Fast jag tror ju på min Gud så som jag ser på honom och det kanske inte är någon annan som tror på just honom. Den jag tror på är ju Godhetens Underbara Drivkraft. Men jag vet att jag måste bli av med min egoism och girighet. Ja jag har ju sett döden i vitögat och enligt vad folk säger även dött i ambulansen, där av hjärnskadan jag fick då. Men jag förlorade aldrig min själ då.

Jag är nu mera inte rädd för att dö. Kommer jag att dö så dör jag. Gud ville inte ha mig då 1995.

 

Jag ber om en kraft starkare än mig själv

AA-tanke för dagen 29 december.

 

När jag tar del av de privilegier, som rörelsen ger mig, ska jag också ta min del av ansvaret, och ta på mig min skäliga del av arbetet med att hålla verksamheten i gång, inte motvilligt utan med glädje. Jag är djuptacksam för de privilegier jag åtnjuter, tack vare mitt medlemskap i denna storslagna rörelse. Det innebär också skyldigheter för mig, som jag inte vill undandra mig. Jag vill gärna bära min del av bördan. Eftersom det är en glädje att få göra det, ser jag det inte längre som en börda, utan som en möjlighet att verka.
Tar jag med glädje emot varje möjlighet att verka?

 

Att begrunda idag

 

Arbete och bön är de två goda krafter, som gradvis bygger upp en bättre värld. Vi måste arbeta för att förbättra oss själva och andra människor. Utan arbete blir tron ett dött ting. Men allt arbete med människor borde ha sin grund i bön. Om vi ber en liten bön innan vi talar eller försöker hjälpa någon, blir resultatet mycket bättre. Bönen är kraften bakom verket. Bönen grundar sig på tron att Gud verkar med oss och genom oss. Vi vet att ingenting är omöjligt i mänskliga förhållanden, om vi förlita oss på Guds hjälp.

 

Dagens bön

 

Jag ber att mitt liv ska balansera mellan bön och arbete. Jag ber att jag inte ska arbeta utan bön, eller be utan att arbeta.


 

 

Ja vi pratade i går på Rågsveds mötet  om det att ge service och att om någon frågar om hjälp i AA så ska man försöka att ställa upp. Jag har nog vart dålig på det, kanske beror det på rädsla eller lättja. Jag sitter i telejouren och vi har planerings möte nästa onsdag och då får jag jag se om det finns några plats att sitta på. Ja det finns det säkert men jag kan bara sitta på kvällarna eftersom jag även arbetar på ett vanligt företag, så att jag tjänar lite pengar. Alldeles för lite eftersom de inte räcker till räkningarna. Jag varken röker eller dricker så jag kan undra vart pengarna tar vägen? Jag vet att jag måste bli bättre på att hjälpa mina med bröder och systrar för att stå i mot alkoholens kraft.

Måste även lära mig mera böner, den bön jag kan bäst och helt utantill är sinnesro bönen. Men den hjälper mig mycket hela dagen i alla situationer. Ja den här veckan har jag semester och jag har bara latat mig. Jag måste faktiskt även städa och ägna mig åt hemmet också. Ja veckan går fortare än man tror och snart är det dags för arbete igen. Allt för att få den lilla lön jag får. Fast jag måste arbeta även med mig själv. Det gör jag genom att hjälpa mina med bröder och systrar som inte funnit nykterheten. Med hjälp av min högre kraft som jag i dag kallar för Gud att hjälpa mig.

Ja jag måste lära mig nya böner och jag börjar med Franciskus bönen på morgonen.