Mer pengar åt folket

31 mars

På banken sitter de och trycker ut pengar medan de arbetar bakom disken.

                                                                                                                Håvard, 7 år


 

Ja barn har sina funderingar, varför trycker de inte mera pengar så att alla har. Ja när de blir äldre så kommer de att förstå. Undrar över mina funderingar var som sju åring. Det finns ett par minnen där i från. Jag gick i lilla Snösätra skolan. Där det är dagis nu mera. Jag minns några klasskompisar, en del har det gått bra för andra mindre bra. Undra vilka det gick bäst för? Har ju inte kontakt med några i från min första klass. Det är tråkigt, mycket berodde på att jag blev förflyttade i fyran. Tror att det berode på för myckett bråk. Eller rättare sagt för mycket bus. Det fick mig att strunta i plugget och trotsa ännu mera.

Ja tänk om det hade vart så enkelt som Håvard sa att de trycker pengar på banken. Så att alla kunde få. Men det förstår ju jag att så är det inte. Fast lite jämlikare tycker jag att det skulle vara. Mera lika fördelningar, så att det inte är bara en som har alla pengar.

Sanningen kommer alltid fram!

30

Mars

Just idag ser jag mina medmänniskor i ögonen.

Jag tror inte att vi människor vill ljuga för varandra, ofta ljuger vi för att vi tror att sanningen ska få konsekvenser som vi inte kan kontrollera. I situationer där vi känner oss otillräckliga, hotade eller rädda kan vi fabricera de mest sofis-tikerade och utstuderade lögner, men vi ljuger bara för att vi är rädda. I en tillits-full atmosfär vågar vi bli ärligare.

När ljög jag senast och varför?


 

Jag avskyr lögner, fast jag kan ljuga för mig själv ibland. Det är inte alls bra, fast det beror nog på rädsla att jag inte vågar se sanningen i vitögat. Igår så frågade jag om jag fick gå en timma tidigare, för att följa med min fästmö att klippa sig hos en vän. Han frågade varför jag skulle gå en timma tidigare och jag sa som det var. Han svarade att för den sakens skulle så skulle jag inte få gå tidigare. Då skulle jag ha dragit till med en lögn alltså. Men jag avskyr att komma med osanning. Men då vet jag att när dagens arbete ska vara slut så ska jag bara släppa det jag håller på med och inte jobba över något mer som jag ibland får göra.

Idag så är det möte i min hemmagrupp och jag ska även sponsra min vän. Vi håller på att läsa slutet ut av stora boken. Läser om föregångarna och kommit fram till "kvinnor lider också" om de första kvinnorna i AA. Klart att även kvinnor kan lida av sin alkoholism. Även de kan hjälpa mig med sina berättelser eftersom jag nog har mycket feminism i mig.

Vaknade klockan 4:15 i morse och var så kissnödig och jag tänkte på det jag skrev i min andra blogg om vi 5 frågorna i Aftonbladet igår.  Det var om att ställa om klockan till sommartid. För innan vi ställde om tiden i Lördags så var jag uppe vid fyra, för då var den fem. Förvirrat ja, hoppas att niförstår vad jag menar.

Mitt handikapp

29 mars

Jag är lat, envis, gillar sötsaker, tutar åt alla, har en dragning till kokosbollar och är rätt självisk. Just det, och så är jag motivationstalare också…

                                          (Jonas på ett motivationsseminarium)


 

Jonas Helgesson en ståuppare som även håller föredrag. Alla har vi olika handikap, en del erkänner dem, andra förnekar dem. Jag har också ett handikap, och jag gör som Jonas, vi måste kunna skämta om våra fel och brister. Jag tål att få höra att jag har haft en begynnande hjärnskada. Att jag kan vara seg med vissa bitar, men det är värre när ingen säger något, och bara rättar till det, Då kommer jag att göra fel igen och folk blir irriterade. Jag måste ju få höra vad som är fel för att kunna rätta till det.

Även jag är lat och envis, är även mycket självisk och jag älskar lakrits. Är en beroende person, så jag kanske är beroende ut av lakrits. Mitt beroende ut av alkohol, har jag lagt åt sidan. Jag vet att jag är alkoholist, och om jag börjar att dricka igen, så förstör jag allt som jag har byggt upp. Jag har lärt mig det att bara ta en dag i taget.