Ledsen utan några tårar

30 april

Själen skulle inte ha någon regnbåge om inte ögonen rymde några tårar.

                                                                                                           John Vance Cheney

Om det aldrig regnade, skulle åkrarna bli torra och sterila och boskapen skulle dö. Om vi inte kunde gråta, skulle våra känslor torka in, och till slut skulle vi inte kunna skratta heller. Tårarna renar oss. Tårarna läker. De gör oss till helgjutna människor.

Tårarna är lika viktiga för vår utveckling och mognad som regnet för blomman. Tack vare tårarna känns sorgen lättare. När solen börjar tränga igenom molnen efter ovädret, visar sig en färggrann regnbåge. När vi har gråtit ut, lyser solen i vårt sinne, och smärtan blir till en regnbåge.

Kan jag lära mig förstå att tårarna har sin del i lyckan?


Det var den här texten som skulle ha vart i dag. Fast, jag är inte mig själv efter att min bror har gått bort. Jag skulle vilja kunna gråta. Fast jag har haft svårt med det. mycket beror på min uppväxt. Jag har svårt att gråta nu mera. Jag skulle vilja gråta för min storebror, men det finns inga tårar. Jag gråter inombords. Suckar tungt och känner en sådan stor sorg som min bror lämnat efter sig. Fast jag får se det som så att han inte har något ont längre.
Jag får se tillbaka på den glädjen som han delademed sig i livet. Han är nu tillsammans med min pappa och lilla syster.

 

Försökte att hjälpa

Dagliga Reflektioner 30 april.

EN STOR PARADOX.

Detta arv av lidande och av tillfrisknande lämnas med lätthet vidare bland alkoholister, från den ene till den andre. Detta är vår gåva från Gud och att skänka den till andra som är som vi är det enda syfte som i dag inspirerar alla anonyma alkoholister jorden runt. 
DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA,sid.106.

Den stora paradoxen i AA är att jag vet att jag inte kan behålla nykterhetens dyrbara gåva om jag inte ger bort den. 
Min främsta föresats är att förbli nykter. I AA har jag inget annat mål, och att hålla fast vid det är en fråga om liv och död för mig. Om jag viker från det målet är jag förlorad. Men AA är inte bara till för mig; det är till för alkoholisten som fortfarande lider. Otaliga tillfrisknande alkoholister förblir nyktra genom att dela med sig till andra alkoholister. Vägen till mitt tillfrisknande är att visa andra i AA, att när jag delar med mig till någon, växer vi både i den Högre maktens nåd och båda är vi på väg mot ett lyckligt liv.


 

Jag är så ledsen över att min store bror har gått bort. I den här djävulska sjukdom. Jag försökte att förmedla min nykterhet till min storebror. Men han ville inte. Han gick bort i måndags vi fick reda på det i onsdags. Så hela veckan eller halva veckan har vart i chocktillstånd som övergått i sorg. Har förökt att förmedla det till hans kamrater. Men det verkar ha spridit sig fort.

 
 
Jag letade efter bilder på Micke hittade den här. Den är flera år gammal. Fast det varen brabild på honom och så klart med en ölburk i handen. Det som blev hans död. Jag gav honom två stora boken på cd eftersom han var dyslektiker men han var inte mottaglig för att få hjälp tyvärr.

Önskar er en harmonisk dag

AA-tanke för dagen 29 april.

 

AA-programmet bygger på tro, hopp och människokärlek. Det är ett program som är fullt av hopp, därför att hopp är det första nya medlemmar i AA behöver få. De hör äldre medlemmar berätta om hur de till slut funnit en väg ut ur det genom AA. Och detta får dem att hoppas att om andra kan göra det, så kan de också klara av det.

Är hoppet starkt inom mig?

Att begrunda idag.

De regler som råder i Guds rike är fullkomlig ordning, fullkomlig harmoni, fullkomlig tillfredsställelse, fullkomlig kärlek, fullkomlig ärlighet, fullkomlig lydnad. Det finns inga missljud i Guds rike, utom för vissa små brister hos Guds barn som ännu inte övervunnits. Svårigheterna i livet orsakas av inre konflikter inom den enskilde individen. Människor saknar kraft därför att de saknar harmoni i sin relation till Gud och till varandra. De tycker att Gud sviker dem eftersom de inte kan se några tecken på Guds kraft i sina liv. Men Gud sviker inte. Det är människorna som sviker därför att de inte lever i harmoni med Honom.

Dagens bön.

Jag ber att jag ska leva i harmoni med Gud och med andra människor. Jag ber att denna harmoni ska resultera i styrka och framgång.


Ja jag har min Gud som jag tror på. Alla får ha sin egna Gudar, men vi ska inte strida mot varandra. Jag vill tro att människor runt omkring mig är ärliga och harmoniska. Jag försöker själv leva ett harmoniskt liv. Hoppas att de runt omkring mig kan känna likadant. Nu är det fredag och jag får sova ut i morgon.

 

Jag vill leva en harmonisk dag i dag. Jag lämnar över till den Gud som jag tror på Godhetens Underbara Drivkraft. Jag lämnar över till honom och hoppas på en underbar, harmoniska dag i dag.