Var snäll mot barnen

 
31December
 
Ryck inte barnen i öronen.
 
Det här är i från boken Barnualen en manual för vuxna livsviktig för barn. Skriven av Anette Skåhlberg. Jag har ju inga barn i min närhet, det närmaste är mitt bonus barnbarn Isaac som tyvärr är sjuk i Dravets syndrom. Men jag arbetade med barn när jag var yngre och utbildade mig till barnskötare. Fast det var för över trettio år sedan. 
Jag har aldrig i hela mitt liv dragit något barn i öronen, själv har jag nog blivit ryckt i öronen som liten.

Göra så gott jag kan.

30

December

Just idag är jag en välsignelse.

Jag öppnar mitt hjärta och ber. Min gårdag är förbi, min morgondag vet jag inget om, men just idag välsignar och bevarar du mig. Idag lyser ditt ansikte över mig och visar mig nåd. Idag vänder du ditt ansikte till mig och lyser upp hela mitt liv. Du min skapare, försonare, beskyddare och givare av liv.

Hur kan jag vara till välsignelse för andra idag?


Jag kan inte förändra det som har skett, och allt som kommer att ske i framtiden vet jag ingenting om vad som kommer att hända. Huvudsaken är att jag inte kränker någon i framtiden. Klart att jag kanske kan såra någon omedvetet. Fast jag vill verkligen inte att någon ska känna sig ledsen på grund ut av mig. Jag kanske inte kan göra allt för någon annan, men jag kan göra så gott jag kan. Jag ber till min Högre kraft att Hen ska ge mig kraft att göra det rätta. Till fördel för andra och mig själv.

 

Har blivit gammal

29 december

 

För en gammal man är minsta kulle ett högt berg.

                                                                                       Jiddish


Ja jag får väl anse att även jag har blivit gammal. Vaknar tidigt, fast att jag är ledig. Har många krämper, fast det beror ju också på olyckan som skedde 1995. Jag säger att det var en olycka. Misshandeln jag råkade ut för då. Det berodde på att jag var berusad och att det var under olycksalliga förhållanden. Men det är klart att det finns många saker som är jobbigare nu när jag har blivit äldre. Så allt beror ju inte på den olycksaliga morgonen. Det var ju över 22 år sedan det skedde.
Jag låg också och funderade på att jag ska starta en ACA grupp i Rågsved. Jag måste prata med Rågsveds folkets hus och även anmäla den till ACA:s hemsida.
 
Talesättet ovanför är ett Jiddisch ordspråk och jag vet inte så mycket om det Jiddishka språket. Det talas ut av judarna runt om i världen. Texten ovanför har jag tagit i från ordspråk från när och fjärran svensk text ab Lennart Hellsing.