En fredagsbön

Fredagen den 31 mars

Vi är Guds medarbetare. (1 Kor. 3:9)

Jehova tycker om att arbeta. (Ps. 135:6; Joh. 5:17) Han vill att andra ska känna på samma sätt, och därför ger han både änglar och människor trevliga och givande arbetsuppgifter. Han engagerade till exempel sin förstfödde son i arbetet med att skapa. (Kol.1:15, 16) Innan Jesus kom till jorden så var han ”en mästerlig arbetare” vid Guds sida i himlen (Ords. 8:30) Från Bibelns första bok till dess sista kan vi se exempel på att änglarna alltid har fått arbetsuppgifter av Jehova. Efter att Adam och Eva hade syndat och förvisats från paradiset ”satte han keruberna och den flammande svärdsklingan, som ständigt svängde runt, till att vakta vägen till livets träd”. (1 Mos. 3:24) Och i Uppenbarelseboken 22:6 står det att Jehova ”har sänt ut sin ängel för att visa sina slavar vad som inom kort måste ske”. w14 15/10 3:1, 2


 

Ja jag arbetar som min Gud säger, ja så som jag uppfattar Gud. Glädje Utan Droger att jag inte behöver förstärka min glädje över att det är fredag. Det här är i från siten forska dagliga i skrifterna 2016 jag såg att det fanns en för 2017 fast den texten tilltalade mig inte. Jag tyckte att förra årets text var bättre. Fast då var den sista mars en torsdag. Hoppas att Gud har överseende med det att jag ändrade torsdagen den 31 mars till fredagen som det är i år. Ja jag tolkar alla texter så som jag själv vill.

Ja det är ju fredag och det känns underbart och vi ska fira Carina som fyllde år i veckan.

 

Pengar är bra att ha

30 mars

-          Pengar är inte allt ~ %$£€

bara sig själv nokk


Det här är i från boken Har mage~ att sticka ut! Orginaltexter af Jahn Caminjo. Det brukar vara lite konstiga texter. Nej pengar är inte allt, fast det kan vara väldigt bra att ha dem. Gott om pengar har jag ont om. Fast jag svälter inte, det kunde ha vart värre. Hade jag druckit alkohol, så hade jag inte haft någonting ut av det jag har i dag. Så det viktigaste först är att inte ta det första glaset alkohol över 1%.

 

Så pengar är inte allt fast det kan ändå vara bra att ha dem.

Vad kan jag göra för andra?

29

mars

 

Just idag hjälper jag någon praktiskt.

 

En fara med det andliga sökandet är att det blir alltför elitistiskt och individualistiskt. En nog så viktig  gudstjänst och andlig övning är att börja se och hjälpa människor i sin närhet. Att engagera sig i någon hjälporganisation kan vara ett annat steg ut ur en privatreligiös bubbla. Det bästa sättet att komma tillrätta med sina egna dilemma är att hjälpa någon annan.

 

Vilka sammanhang kan jag tänka mig att engagera mig i?


I dag ska jag hjälpa en broder i gemenskapen. Jag ska berätta hur jag själv har gjort för att bibehålla min nykterhet. Jag är dålig på att hjälpa andra, det beror säkert på att jag är så egocentrisk. Jag är väldigt självupptagen så jag har svårt att se vad andra behöver hjälp med.
I dag ska jag besöka mammas lägenhet med socialen och brorsan för att se vad som finns där. Det mesta är ingenting att ha, fast det finns en del minness saker som jag vill ha. Det är även min kära fästmös födelsedag. Blommor kommer senare och hon önskar sig ingenting. Jag får fundera ut någonting.