Från en citat bok

 

31 juli

 

De flesta författare har samma ego som skådespelare har, men inget av deras utseende och charm.

                                      Raymond Chandler

 
 
 
Jag har börjat tagit i från en ny bok ut av citat. Jag är varken författare eller skådespelare. Men jag drömmer ju om att författa och det skulle även ha vart roligt att skådespela. Viste inte vem Chandler var så jag fick googla honom. Så alltid lär jag mig något nytt här.
Jag vet att jag har ett stort ego, men kanske inte utseendet, men vad gör det, jag duger ändå. 

Min herre är gemenskapen

 

30 juli

Så säger Herren: Var inte rädd, jag är med dig. Jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig.

Jes 41:8-10

 
 
Ja det är programmet jag går är inte kristet. Fast jag tror på programmet. AA byggdes från början ut av någonting som hette Oxfordrörelsen. Bill och Bob tog med sig det, men att du ska kunna tro på vad du vill. Vad som är din högre kraft, som är starkare än alkoholen. Jag har tagit till mig gemenskapens kraft. Att så många som har funnit nykterheten, genom att dela med sig ut av sina erfarenheter till varandra för att förbli nyktra. Jag är inte kristen, men jag tror att det finns någonting som är starkare än vad jag själv är. Som får mig att undvika att ta det första glaset, eller att röka den första pipan igen.
  Tyvärr så var jag själv i gruppen i går så jag gick efter en kvart. Får se om jag går förbi Globen grppen i kväll. De kanske är flera som kommer dit i kväll. Så att jag slipper att sitta ensam. Det räcker ju att vara två för ett möte i gemenskapen.
 
 

Är även glad över traditionerna

 

Dagliga Reflektioner 29 juli.

 

ANONYMA GÅVOR AV VÄNLIGHET.

 

Som aktiva alkoholister sökte vi alltid efter ett handtag av ett eller annat slag.
THE TWELVE TRADITIONS ILLUSTRATED,p.14.

 

Utmaningen I den Sjunde traditionen är personlig. Den påminner mig om att jag behöver dela med mig och ge frivilligt. Innan jag blev nykter, bidrog jag aldrig till något annat än mina egna dryckesvanor. Nu kan mina insatser bestå i ett leende, ett vänligt ord och tillgivenhet. 
Jag insåg att jag måste börja stå på egna ben och låta mina nya vänner slå följe med mig. Tack vare att jag tillämpar de tolv stegen och de tolv traditionerna mår jag bättre än jag någonsin gjort.

 
 
 
Det är ju för gruppernas överlevnad. Om inte AA hade haft traditioner, hur skulle det se ut då? Den sjunde till exempel.

7. Varje AA-grupp bör vara helt självförsörjande och vägra ta emot
ekonomiskt stöd utifrån.


För allt kostar ju pengar, vi måste ju ha någonstans att hålla till och det kostar pengar för kaffe och dyliktt. Men om jag inte har några pengar så ska jag ändå ha rätt att gå på ett möte för min nykterhets skull. Jag kan dela med mig ut av min erfarenhet. Men har jag pengar så kan jag lägga en slant i hatten som går runt efter varje möte. Jag är så glad över att jag slipper gömma mig och fly in i ett sunkigt alkohol träsk. Tack alla ni som hjälper mig att stå på egna ben.