Min resa i dag!

 

                                                     31   maj

 

Legender handlar ofta om   andliga resor där hjälten måste klara av stora utmaningar innan han hittar   skatten vid resans slut. Som hjältar i våra egna berättelser har vi i Al-Anon   också givit oss ut på en andlig resa – på väg för att upptäcka oss själva.

   Med hjälp av programmet och stöd av   gemenskapen kan vi utforska våra dolda motiv, hemligheter, begravda minnen   och oupptäckta talanger. När vi använder visdomen i Al-Anons steg, principer   och verktyg lär vi oss att övervinna hinder för vår personliga utveckling,   som effekterna av alkoholism och karaktärsfel av olika slag.

   Vi vägleds på den här resan av en Makt   större än vi själva. Bara genom att våga se mörkret kan vi ta emot skatten –   ljuset och glädjen i att träda fram befriad från allt som har hållit oss   tillbaka.

 

          Dagens påminnelse

Självinsikt är vägen till   personlig frihet. Stegen ger mig anvisningar och hjälper mig att klara av   allt jag kan tänkas möta på vägen.

 

”Världen kan inte upptäckas på en resa i geografi … utan bara på en   andlig resa … som leder oss fram till marken under våra fötter och lär oss   att vara hemma.”

                                                            Wendell   Berry

 
 
Jag ger mig ut på en resa varje dag. En resa mot ett bättre mål. Jag älskar att arbeta i boken De tolv stegen - En utväg. Det är om min uppväxt i en dysfunktionell familj. Hur det kom sig att jag själv flydde in i alkoholens träsk. Jag älskar att jobba i de stegen som den boken skriver. Jag upptäcker mycket som ligger dolt i mitt medvetande. Fast jag undrar fortfarande vad målet är någonstans? Jag är inte riktigt målmedveten. Jag vill ju bara må bra i dag och jag vet att jag mår bra så länge jag inte tar det första glaset.

Uppväxt med missbruk.

 

                                              30 Maj

 

Till följd av att jag levde i ett hushåll där alkohol   missbrukades, var idén att vara snäll mot mig själv helt främmande. Det   välbekanta var att sträva efter att bli perfekt och att hata mig själv varje   gång jag inte nådde upp till det målet,

   Jag fick höra ”Var snäll mot dig själv” för   första gången på ett Al-Anon – möte. Jag hade svårt med den idén tills jag   började använda min fantasi. Jag föreställde mig hur jag höll en kattunge i   mina kupade händer. Jag fantiserade om de känslor jag kunde för det lilla   livet – ömhet, tålamod, medkänsla, förundran och kärlek. Så satte jag kvickt   mig själv i kattungens ställe och riktade alla dessa milda känslor åt mitt   eget håll. Det fungerade!

   Medan jag vuxit i   Al-Anon, har jag börjat förstå att min Högre Makt håller mig på samma mjuka   sätt – skyddar mig, vägleder mig och älskar mig varje dag.

 

             Dagens påminnelse

Om jag är hård mot mig själv, kan jag stanna upp och komma   ihåg att jag förtjänar ömhet och förståelse från mig själv. Att vara mänsklig   är inte ett karaktärsfel! I dag ska jag vara mild mot min mänsklighet.

 

”Frågan är inte vad   en man kan förringa, kritisera eller hitta fel på, utan vad han kan älska,   värdesätta och uppskatta.”

                                                                                     John   Ruskins

 

 

Ja i hela min uppväxt så var det ett alkoholmissbruk. Pappa var en periodare, så när han satte igång så var det mycket bråk mellan min mamma och pappa. Fast jag blev aldrig slagen, jag blev väl bortskämd när pappa söp. Han gav mig pengar, men jag fick ingen kärlek.

Ja jag skaffade en katt unge när jag var liten och min pappa blev väldigt förtjust och började skaffa katter efter att han hade lämnat vårt hem. Ja jag måste se mig själv som en kattunge och ge mig själv ömhet och inte bara slå på mig själv. Därför jag skapade sidan på FB  som heter Duger som jag är för att låta den här texten komma och även kunna skriva om hur mycket jag gillar mig själv. Men för den skull så får jag inte bli för självbelåten. Bara så att jag duger så som jag är trots mina brister som jag har.

Leva i nuet

 

 

 

                                                        29 maj

 

Oro och rädsla kan förändra   våra upplevelser tills vi förlorar all verklighetsförankring och förvränger   vanliga situationer till mardrömmar. Men den mesta oron handlar ju om   framtiden, så om vi kan lära oss vara i nuet, leva en dag eller ett ögonblick   i taget, tar vi positiva steg mot att hålla rädslans följder avstånd

   Tidigare försökte många av oss förbereda   oss på allt fruktansvärt som skulle kunna hända, så att vi skulle vara redo   att skydda oss själva. Men i dag tillåter oss vårt program, vår gemenskap och   en Högre Makt att se mer objektivt på den här skyddsmekanismen. När vi   förväntar oss katastrof förlorar vi kontakten med det som händer just nu och   ser världen som en hotfull plats som vi ständigt måste vara på vår vakt emot.

   Det mesta vi är rädda för kommer aldrig   att inträffa, och om det gör det, kommer förhandskunskap förmodligen inte   göra oss bättre förberedda. Men allteftersom vår tro, självkänsla och tillit   till vår Högre Makt växer, blir vi i stånd att själva göra vad våra förberedelser   kunde åstadkomma: vi handlar på rätt sätt i vilken situation som helst.

 

             Dagens påminnelse

 

I dag ska jag erkänna att   oroliga tankar kan vara starka och sinnesförändrande. Jag väljer att inte   ägna mig åt dem överhuvudtaget.

 

 ”Jag   är inte rädd för stormar eftersom jag håller på att lära mig att segla mitt   skepp.”

                                            Louisa   May Alcott

 
Ja vad kommer att ske i dag? Ja det är ju ett arbete som väntar på mig, där min chef skulle visa mig hur jag lägger upp all tidningssvinn på jobbet. Det är alltid roligt att lära sig något nytt. Jag ser nästan alltid mörkt på framtiden. Tänker på att hur illa det kommer att gå, och så slipper jag bli besviken om det inte går så som jag vill.
I kväll så är det möte i min hemma grupp Rågsved klockan 19:00 och jag hoppas att jag får sällskap där i folketshus. Fast om jag blir själv så kommer jag att sitta där i en timma och läsa litteraturen. Ske din vilja och inte min. För det blir aldrig så som jag förutser,