Inget gravallvarligt inlägg i dag

31 juli

Jag tycker att farfar har ett väldigt  gravlaxaktigt utseende. Sådan blir man när man blir gammal.

                                                                                                                                                    Peter, 7 år


 

Ja barns tankar och utryck är härligt att få höra. Det här är i från boken "Krokodiler inte svenska" av Unni Lindell. Ja själv har jag inga barn och det är väldigt trist. Eftersom jag gillade att arbeta med barn. Försöker mig på att skriva på en bok som ska bygga lite om mitt liv. Jag är precis i början och det är 1989, jag gick då barnskötarlinjen. Jag skulle ha gått i ett år, fast jag gick i ett och ett halvt år. För jag strulade och drack redan på den tiden. Det var därför jag slutade inom barnomsorgen på grund av mitt drickande ut av alkohol. Nu mera kan jag inte arbeta med barn på grunt ut av konsekvenserna ut av mitt missbruk. Efter hjärnskadan jag fick i samband med den svåra misshandeln 1995.

Är ingen idiot

30 juli

Om jag har sett längre än andra, har det varit genom att stå på stora mäns axlar.

                                                                                                                                                 Isaac Newton


Jag brukar inte stå på andras axlar och jag är kort. Så jag kommer inte att se så långt. Fast jag blir ju hjälpt ut av många andra, att ha kommit så långt som jag har gjort. Att jag har gemenskapen till hjälp att nyktra till. Jag vet att om jag skulle tro att jag kan dricka som alla andra som kan dricka alkohol. Jag har sjukdommen alkoholism och vet att om jag skulle börja dricka så, skulle jag dricka tills jag hade dött. Det är ingen rolig död som jag skulle råka ut för då. Antagligen genom leverskador eller svåra konsekvenser precis som jag råkade ut för 1995. Jag ser bara en dag i taget.

 

Ja Isaac Newtom har jag ju läst om i skolan och då kommer jag ihåg om det fallande äpplet och gravitationen. Isaac har samma namn som mitt bonusbarnbarn. Han är smart också trots sin sjukdom, även han har en hjärnskada precis som även jag har. Har försökt att förklara det flera gåger, att bara för att jag har en hjärnskada så behöver jag inte vara en idiot. I så länge jag går i den gemenskapen som jag går i. Vi har möte i dag i Rågsved:s nya folkets hus klockan 13:00 och det är ett öppet möte.
 

Den inre styrkan

29 juli

Styrka kommer inte från att vinna. Din kamp utvecklar din styrka. När du går igenom svårigheter och beslutar att inte ge upp, det är styrka.

                                                          Arnold Schwarzenegger


Jag är nog stark eftersom jag vägrar att ge upp efter den svåra misshandeln 1995. Det är likadant om mitt drickande. Jag slutade att drick alkohol 1997 och dricker nu ingen alkohol över 1%. Jag har inga muskler, så som Schwarzenegger, men jag har en innre styrka och vet att jag kan överleva. Att jag duger så som jag är. Jag är inte svag, jag vet att jag har en deffekt hjärna, men för den skull är jag inte dum och misslyckad.