Stolt går jag ut i dag

 

31

maj

Just idag är jag stark.

 

Styrka är att våga se och acceptera sin svaghet. Vi kan inte vara stolta över allt vi varit med om eller blivit utsatta för i livet, men vi kan öva i att vara stolta över de vi är och det vi tagit oss igenom. Någon sa till mig att ”det gäller att ha modet att vara den man är och att inte tappa modet för att man är den man är”.

 

 

Vad hindrar mig från att vara stolt över mig själv idag?


 

Klart att jag är stolt över mig själv. För det jag har gått igenom, men jag måste ändå se upp så att inte stoltheten blir till ett högmod. Det första jag tänkte på när jag läste var Hammarby och Kentas låt. Sen att jag är AIK:are gör inget. Jag gillar även bajen. Fast favorit laget är ju AIK och jag kan tycka att Kentas låt är väldigt bra. Han tog sig ur sitt eget missbruk. Jag har ju tagit mig ut från mitt egna missbruk. Jag har tagit mig igenom hjärnskadan som jag fick i samband med misshandeln 1995. Jag har lärt mig att jag bara behöver ta en dag i taget. I dag blir det två möten. Först ACA sedan AA sedan hem och diska. Fast klart jag ska ju förbi mamma och gratta henne på mors dag.

Att göra service

 

AA-tanke för dagen 30 maj.

 

Jag är en del av AA, en bland många, men jag är en. Jag behöver AA:s principer för att utveckla det liv som ligger begravt inom mig. AA må vara mänskligt till sin organisation, men det är gudomligt till sitt syfte. Syftet är att leda mig fram till Gud och ett bättre liv. Jag tar del av rörelsens förmåner, och då bör jag också ta del av ansvaret genom att åta mig att bära min rättvisa del av bördan, inte motsträvigt utan villigt och glatt. I den mån jag misslyckas i mina åtaganden, så misslyckas också AA. I den mån jag lyckas, så lyckas också AA.
Accepterar jag detta som min trosbekännelse för AA?

 

 

Att begrunda idag

"Herren vare lovad". Vad betyder det att lova Herren? Det betyder att vara tacksam för allt det underbara i världen och för alla välsignelser i ditt liv. Så lova Gud genom att vara tacksam och ödmjuk. Att lova Gud på detta sätt har större förutsättningar att förjaga det onda än att undergivet finna sig i det. Den uppriktigt tacksamma och ödmjuka människa, som alltid lovar Gud, frestas inte att göra det onda. Du får en känsla av trygghet eftersom du vet att i grund och botten är allting bra. Så se upp till Gud och lova Honom.

 

 

Dagens bön

Jag ber att jag ska vara tacksam för alla mina välsignelser. Jag ber att jag ska vara ödmjuk eftersom jag vet att jag inte har gjort mig förtjänt av dem.

 

 
 
 
 
Jag är glad över att jag fann AA. Det var för över tjugo år sedan. Jag kommer i håg vilken grupp jag gick till men jag mins inte vad som sades och vilket ämne det var. Jag blev ju inte nykter då. För jag gick ut igen och söp många år till. Var på två behandlingar. Men jag lyssnade på dem som hade gått före och jämförde med mig själv. Jag hade aldrig förlorat körkortet,lägenhet eller jobb. Jag hade aldrig skiljt mig, för det var ingen som ville vara tillsammans med en suput som mig. Jag har ju aldrig kört rattfull eller förlorat bostaden. Men nu när jag är nykter och har vart det ett tag så kommer jag på att många ut av det saker som jag inte hade vart med om, även hade kunde hända mig. 
Körkortet miste jag på grund ut av konsekvenserna ut av mitt missbruk. Jag höll ju på att mista min lägenhet, på grund av obetalda hyror, jag fick hjälp ut av min pappa och min farfar som var revisor. På arbetet fick jag skriva kontrakt på att inte dricka någon alkohol och äta en massa antabus. Jag fann en hemmagrupp 1997 och lyssnade på de som hade gått före.
Jag började också göra service, blev kaffe kokare, som är det viktigaste uppgiften. För om ingen kommer och öppnar och kokar kaffe, så är det svårt att starta mötet om vi inte har kommit in. Jag har även vart kassör och GSR (Grupp Service Representant). Fast nu är jag bara kassör i ACA gruppen som jag går på.

Full på mötet

 

Dagliga Reflektioner 29 maj.

 SANN TOLERANS.

Det enda villkoret för deltagande i AA är en önskan att sluta dricka.


AA TOLV TRADITIONER, sid 99.

 

Den första gången jag hörde den korta versionen av Tredje traditionen var i mötesinledningen. När jag kom till AA kunde jag varken acceptera mig själv, min alkoholism eller en Högre makt. Om det hade funnits några kroppsliga, själsliga, moraliska eller religiösa villkor för medlemskap, skulle jag ha varit död i dag. Bill W säger på ett band om traditionerna att den Tredje traditionen är en garanti för personlig frihet. Det som gjorde störst intryck på mig var att jag kände mig accepterad av medlemmar som utövade den Tredje traditionen genom att tolerera och välkomna mig. Jag känner att accepterande är kärlek och kärlek är Guds vilja med oss.

 

 
 
 
 
 
 
God morgon! Fredag i dag ochjag ska vara nykter även i dag. Det är inget tvång, utan en önskan att vilja vara det. Fick bevis på det igår. Eller bevis och bevis, det var en man som hade druckit som var på mötet. Har han en önskan att vilja bli nykter så kommer han tillbaka i nyktert tillstånd nästa gång. Den säger ju det att vi kan inte utestänga de som har druckit, men vi ber dem att hålla tyst och lyssna på vad det är vi delar med oss ut av. Om de vill ta till sig det så kommer de tillbaka i nytert tllstånd.
Jag hade en önskan att bli nykter 1997, men jag hade vart på några möten innan. Fast då var alkoholen mer listig än vad jag själv var. Jag hade ju inte förlorat allt. Jag hade arbetet, lägenheten, körkortet kvar, och jag hade inte gift mig ännu, eftersom jag skrämde iväg alla kvinnor med min berusning.
Men 1997 så hittade jag Rågsvedsgruppen, det är faktiskt där jag blev nykter. Det var en man som jag harmades över, som berätade att jag inte behöver vara nykter i resten ut av mitt liv, utan bara i dag. Jag har tagit en dag i taget sedan dess, och det var 18 sedan den 17 augusti. Fast det är ju många dagar dit. För hoppningsvis så ska jag lyckas ta de tagarna också, men mycket kan ju hända.
Så tack du som kom full till mötet i går. Du hjälpte mig att slippa göra samma misstag. Jag vill inte tillbaka till det helvete som jag levde i då jag var aktiv.