Härliga böcker

31 maj

Goda böcker är sanna vänner.

                                                          Francis Bacon


Ja den bok som jag verkligen gillade är Ulf Lundell:s Jack. Hans debut roman. Nu har jag köppt hans senaste vardagar. Ska ta och läsa igenom den. Fast jag har så många böcker redan på gång. Jag håller på att lyssna på Andarnas hus av Isabel Alelende. Jag lyssnar också på Hämnaren av Buthler & Öhrlund:s bok om psykopaten  Christopher Silfverbielke och honom skulle jag inte vilja vara vän med.

 

Men det ska bli kul att läsa Lundells bok vardagar eftersom Åsa Lindeborg skrev om att det var vår tids Jack. Kanske kommer den att bli min nya vän i sommar.

Han glömmer smärtan

30 maj

Om man är försäkrad kan man slå sig och få hål i huvudet utan att det gör något, för man får bra betalt för det. Så man behöver inte ens ha hjälm.

                                                                                       NILS HENRIK, 8 ÅR


Ja om det ändå vore så enkelt, Nils Henrik glömmer bort all smärta, och pengar är inte allt. När jag själv råkade ut för den svåra olyckan 1995. Så var jag inte försäkrad. Men jag fick ett stort skadestånd. Men jag har ju fortfarande problem och de pengarna är slut. Mitt körkort drog de och jag har inte råd att ta något nytt nu. Texten här uppe är tagen i från Unni Lindells bok Krokodiler talar inte Svenska. Det är om barns funderingar.

 

Jag arbetade med barn en gång i tiden i mitten ut av åttiotalet innan jag började på mitt nuvarande jobb 1989.

Alla ska få ha sin egna Gud

I dag har jag ett öppet sinnelag. Jag tar en text i från Koranen. Jag är varken kristen eller muslim. Jag tror på det goda och det finns både goda och onda kristna och muslimer. Varför ska de strida. Finn en kärleks full Gud.
 
[Farao] sade: "Hur är det då med de släkten som levde före oss?" Koranen Ta Ha, vers 51
 

Ja hur var de med de som var korsfarare ute i världen. De slogs för den rätta Guden, likadant här uppe i norden, Då vikingarna slogs för asa gudarna. Varför ska människorna slåss för sin Gud. Det är bara döpa om Gud till god.
I dag är det möte i Rågsveds folkets hus klockan 19:00 för oss vuxna barn. Fast tyvärr så kan jag inte själv gå för jag ska till Hovet för något med Unionen. Jag hoppas att det är några som kommer dit och gör mina vänner sällskap.