Kan inte många böner

Dagliga Reflektioner 31 juli.

EN BÖN FÖR ALLA ÅRSTIDER.

Gud, giv mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden.
DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA,sid 90.

Kraften i denna bön är överväldigande genom att dess enkla skönhet speglar AA-gemenskapen. Det händer att jag stakar mig när jag läser den. Om jag då undersöker den del jag har besvär med, hittar jag lösningen på mitt problem just nu. Första gången det hände blev jag rädd, men numera använder jag det som ett värdefullt redskap. Genom att acceptera livet som det är får jag sinnesro. Genom att utföra aktiva handlingar samlar jag mod. Och jag tackar gud för förmågan att skilja mellan situationer där jag kan handla och sådana jag måste lämna över. Allt jag äger är en gåva från Gud: mitt liv, min användbarhet, min förnöjelse och AA-programmet. Sinnesron hjälper mig att fortsätta framåt.
AA är den lättare och mindre krävande vägen.


Det här är väl den enda bönen jag kan ordentligt. Jag kan läsa den ett par gånger om dagen. Jag pratade med en kille på ett möte och han sa att han läste den bara på avslutning ut av mötena. Jag läser den rätt ofta. Som exempel på texten ovan. Kan be den bönen om vädret för det är inget vi kan göra åt. Fast vi kan ändå be om sinnesro. Regnar det så finns regnkläder eller paraplyer.

Som igår var jag på min stora idols konsert på Gröna lund och de var sagt att det skulle bli regn, fast det kom inte en droppe. Det jag lite förbaskad över var all fylla och att någon hade sträckt upp en banderoll med Tommy Kosmos börja sup igen. De som kan Lundell vet att Tommy Kosmos var en av hans karaktärer i en av hans böcker

 

.

Måste ge tillbaka det jag har fått

 

 

 

Dagliga Reflektioner 30 juli.

ATT GE TILLBAKA.

...han har funnit något bättre än guld... Han kanske inte ser att han knappast ens skrapat på en guldåder utan gränser, vilken kan ge utdelning endast om han bearbetar den under resten av sitt liv och insisterar på att ge bort hela produktionen.
ANONYMA ALKOHOLISTER,sid 110-111.

För min del betyder den Sjunde traditionen mycket mer än att jag betalar mina kaffepengar. Den betyder att jag blir accepterad som jag är i gruppsamhörigheten. För första gången kan jag ta ansvar, för jag har ett val. Jag kan lära mig principerna för att lösa problem i mitt dagliga liv genom att jag engagerar mig i AAs verksamhet. Genom att jag blir självförsörjande kan jag ge AA det AA har gett åt mig. Att jag ger tillbaka till AA säkrar inte bara min egen nykterhet. Jag får chansen att köpa ett slags försäkring för att AA skall finnas här för mina barnbarn.
Ja jag försöker här genom att delge hur jag ser på min nykterhet och även på möten så delar jag, hur jag har funnit min nykterhet. Jag har ju vart kassör, GSR, och kontorsansvarig på huvudkontoret. Fast det är ju huvudsaken att jag delar med mig ut av min erfarenhet.

I kväll ska jag gå och se min stora idol som erkände sjukdomen alkoholism. Det var då jag upptäckte mina egna problem. Att även jag har den. Men han har svängt om nu och säger att han kan dricka exlusiva viner, fast jag skulle aldrig våga mig på det.

Fast jag dricker ju även jag alkoholfria öl som en del säger att de har tagit återfall på grund ut av dem. Men jag säger att det är ju min nykterhet och jag vet ju vad jag gör i dag. Det vet nog Ulf Lundell också, jag ville vara som han när jag var yngre. Försökte leva som Jack i hans första roman. Drog till Gotland och söp och levde rövare.
Rökte en massa brass och tog en massa annat skit. Fast nu vet jag vad talar om på möten.

Ja det är så enkelt

Dagliga Reflektioner 29 juli.

ANONYMA GÅVOR AV VÄNLIGHET.

Som aktiva alkoholister sökte vi alltid efter ett handtag av ett eller annat slag.
THE TWELVE TRADITIONS ILLUSTRATED,p.14.

Utmaningen I den Sjunde traditionen är personlig. Den påminner mig om att jag behöver dela med mig och ge frivilligt. Innan jag blev nykter, bidrog jag aldrig till något annat än mina egna dryckesvanor. Nu kan mina insatser bestå i ett leende, ett vänligt ord och tillgivenhet. 
Jag insåg att jag måste börja stå på egna ben och låta mina nya vänner slå följe med mig. Tack vare att jag tillämpar de tolv stegen och de tolv traditionerna mår jag bättre än jag någonsin gjort.Det räcker ju bara att le och vara vänlig, så det är ju inga dyra utgifter som jag behöver lägga ut. Att hålla upp dörren för en med människa.Det kan också vara kul att göra något utan att säga att man har gjort det.