Ja bara jag har en stark tro

Den 21 september

Mitt liv är fyllt av magi. Mina önskningar kan bli verklighet.


 

Ja det är magiskt, att jag lever i dag. Varje dag är ett mirakel som jag får uppleva. Jag lyckades att sluta dricka 1997. Jag lärde mig då att jag bara behöver ta en dag i taget. Ja vad har jag för önskningar då? Klart att jag vill få ut min bok, fast då måste jag ju skriva klar den. Det kommer att ta en lång tid. Varför inte försöka mig på att börja skriva noveller. Jag måste tro på mig själv. Att jag duger så som jag är. Trots att jag lyder av lättja.

Fast jag ska försöka att skriva en sida om dagen i min huvudbok som kommer att bygga på mitt egna liv. Det är ett jätte projekt eftersom den startar från det året då jag fyllde arton år. Då jag gick i barnskötarlinjen och arbetade som barn-skötare på kollo. Det var 1983 och Carola Häggkvist sjöng Främling så jag lyssnar på den på spotiy inte för att det är någon musik jag själv gillar, fast tankarna går ju tillbaka till det året.

Har ingen lust att dö i dag

20 september

Var man än dör, har man lika nära till himlen. (problemata)


Jag har inte tänkt att leva ett tag till, och jag dog ju ett tag 1995 utanför den gamla fryshuset som låg på andra sidan kanalen. Vid södermalm innan de började bygga där. Jag är glad att jag lever i dag och så länge som jag struntar i det första glaset, så kommer jag att må bra och slippa bli påhällsad ut av liemannen. Klart att jag kan dö även i dag, fast jag tar ju inte lika stor risk, när jag är nykter.

 

I dag ska jag till Sabbatsbergs sjukhus för att ta bort skiljeväggen i näsan, eller det som har fått skiljeväggen att växa sig stark. Bara den här smärtan som jag har kan försvinna, fast det kommer den säkerligen inte göra. Inte än på ett tag, fast jag vet att det kommer att bli bättre.

Är inte maktlös

 

AA-tanke för dagen 19 september.

  Låt oss fortsätta med Andra, Tredje och Elfte steget. Vi måste vända oss till en högre makt om hjälp, eftersom vi själva är maktlösa. När vi lägger vårt alkoholproblem i Guds händer, och lämnar det där, har vi fattat vårt livs viktigaste beslut. Från den stunden förlitar vi oss på Gud om styrka att hålla oss nyktra. Det gör att vi inte längre ser oss som världens medelpunkt, och det låter oss föra över våra problem på en makt utanför oss själva. Genom bön och meditation försöker vi fördjupa vår medvetna kontakt med Gud. Vi försöker leva varje dag som vi tror att Gud vill att vi ska leva.

Förlitar jag mig på Gud om styrka att hålla mig nykter?

  Att begrunda.

  ”Detta haver jag talat till eder, på det att ni må finna stor glädje däri.” Även en ofullständig insikt i det andliga livet ger stor glädje. Du känner dig hemmastadd i världen, när du har kontakt med världsalltets gudomlige ande. Andliga erfarenheter ger en avgjord tillfredsställelse. Sök efter livets verkliga mening genom att följa de andliga lagarna. Gud vill att du ska göra andliga framsteg, och Han har för avsikt att också låta dig få det. Om du så långt möjligt lever ditt liv enligt de andliga lagarna, kan du förvänta dig din andel av glädje och frid, tillfredsställelse och framsteg.

  Dagens bön.

  Jag ber att jag ska finna lycka i att göra det rätta, att jag ska finna tillfredsställelse i att lyda de andliga lagarna.


Ja jag har en tro på en Högre kraft, vem det nu är det vet jag inte. Fast jag tycker att jag kan kalla den kraften för Gud. Jag brukar ju leka med ord, och jag kan se Gud så som Godhetens Underbara Drift eller eftersom jag går på olika 12 stegs program och kan då ta det som Gruppens Underbara Delningar. Jag googlade på steg två och fick fram AA:s syn på det.
Tredje stegs bönen brukar jag läsa på morgonen 

”Gud, jag överlämnar mig till dig – för att du skall forma mig och göra med mig som du vill. Befria mig från mitt egos slaveri så att jag bättre kan utföra din vilja. Befria mig från mina svårigheter så att segern över dem kan bära vittnesbörd till dem jag vill hjälpa – om din kraft, din kärlek och ditt sätt att leva. Må jag alltid handla enligt din vilja!”

Jag googlade även på steg tre och fick fram sidan beroende som skrev det här om steg tre. Så har vi då det elfte steget och där tar jag hjälp ut av Nattbarn. Hon brukar ha bra sidor om hur vi ska kunna arbeta med de olika stegen. Fast folk som vill arbeta med de tlv stegen får ta vad de vill, och lämna resten. De tolv stegen kan människor som inte är beroende kan ha hjälp ut av också.