En rolig historia i dag

30 september

En man ringde till en kvinna.

- Ska vi gå ut och ta en drink i kväll? frågade han.

- Jag kan inte. Jag måste tvätta håret, sa kvinnan.

- I morgon då?

- Det går inte heller – då ska jag träffa min syster.

- Men lunch då?

- Nej jag måste arbeta hela dagen.

- Du måste i alla fall vara ledig i helgen, försökte mannen desperat.

- Eh nej… jag ska träffa min mamma.

- Men din mamma är död.

- Det är min moster, men hon behandlar mej som sin egen dotter.

- Hör här, jag tror faktiskt att du bara hittar på ursäkter, sa mannen irriterat.

- Det var du som sa det.

- Ärligt talat undrar jag ibland varför vi egentligen gifte oss.


 

I dag blev det en rolig historia. Ja så här kan ju vissa förhållande vara. Jag ska erkänna att jag är dålig på att uppvakta min fästmö. Fast även jag vill ju bli uppmärksam ut av henne. I dag så arbetar fästmön, och jag själv ska sätta mig i tele jouren. Jag ska hitta på något att laga till mat. Får se vad det blir för något. Ska även städa lite och försöka skriva på det som jag fick till uppgift på skrivarkursen. Jag ska skriva i ett kvinligt perspektiv.

Jag har redan en ide och ska förverkliga det. Fast det känns inte lätt att skriva det. Lyssnar just nu på Katerina Janouch modershjärtat om Cecilia Lund. Har läst/lyssnat på hela serien om henne. Det är den femte boken i serien och det är tio böcker i serien.

 

Detta är en familjesjukdom

29 september

 

AA:s levnadsätt i hemmet  *

Även om man inte får positiv respons från alkoholisten, finns det ingen anledning att överge hans familj. Vi bör fortsätta att vara vänliga mot dem. Familjen bör erbjudas möjligheten att leva på vårt sätt. Om de tar emot erbjudandet och accepterar de andliga grundsatsningarna, är chansen mycket att också alkoholisten i familjen tillfrisknar. Och även om han fortsätter att dricka, kommer familjen att finna livet mer uthärdligt.

                                                          <<<   >>>

Vi tycker inte att en ny AA-medlem bör propsa på att de övriga i hans familj ska leva efter andliga principer, om de inte uttryckligen önskar göra det.  Tids nog kommer de att ändra sig. Förändringen till det bättre i hans eget uppträdande övertygar dem vanligtvis långt mer än ord.

·         Idag är det främst en uppgift för Al-Anons familjegrupper att introducera AA:s levnadssätt i hemmen. År 2001, när Al-Anon fyllde 50 år, fanns det cirka 27 000 sådana grupper i 115 länder. Grupperna består av personer som är gifta, sammanboende eller förlovade med, eller personer som har andra personliga band till alkoholister, bland annat barn och föräldrar. Al-Anon har haft oerhörd framgång med att återställa goda familjerelationer.

 

 

STORA BOKEN, s116-117 RESP,s. 104


 

Jag växte upp i den här sjukdomen, och ändå så blev jag själv en. Jag fick ju dåliga verktyg i från starten. Ville hela tiden fly, då var alkoholen ett bra sätta att fly med. För jag vet att jag är rädd och flyktbenägen. Jag går ju även i den gemenskapen för anhöriga. Håller även nu på med att lyssna/läsa igenom Katerina Janouch böcker om barnmorskan Cecilia Lund.

Var på skrivarkurs i går efter att ha blivit ruinerad hos tandläkaren. 1500 kronor för att laga min värkande tand. På skrivarkursen så ska jag skriva och gestalta en kvinlig huvudperson. Det kommer att bli svårt, fast jag ska göra så gott jag kan. Det är ju också ett sätt att arbeta i mitt program, att se hur många som har tagit skada ut av mitt missbruk. 

Jag är glad i dag att jagslipper fly in i alkoholen. Fast jag kanske flyr in i bloggandet, eller i mina böcker i stället. Då blir det ilska från fästmön. Ja det är ju mitt stora intresse att skriva i datorn. Hellre det än att supa. Fast fästmön har aldrig sett mig aktiv. Det ska hon nog vara glad över Nej nu är det fredag och sista arbetsdagen för mig. Tyvärr så arbetar fästmön i helgen. Fast då har jag passat på att sitta i jouren 11 - 13 i morgon.

 

Liten risk att smittas i Sverige

28 September

Internationella rabiesdagen *


 

Ja denna vattuskräcksjukdom måste ju stoppas, att det är så många som dör så som 150 personer varje dag. det värsta att det är mest barn och ungdommar. Kommer ju att tänka på filmen Cujo som är baserad på Stephen Kings bok. Apropå Stephen King så är det skrivar kurs i dag. Fast först ska jag till tandläkaren för min förbannade värkande tand.