Mindre begåvad författare

30 november

Bra författare skapar, de mindre begåvade författarna kopierar.

               Somerset Maugham


Ja jag skulle ju vilja bli författare, fast det är inte lätt att sätt sig att skriva. Ibland så blir det bara rapakalja. Jag har ju ett par story som jag har börjat med. Fast det är typiskt mig. Jag börjar med någonting, men jag slutför det aldrig. Jag har en dålig rutin. Jag borde sätt mig i någon timma varje dag och bara skriva. För jag har ju fantasi, låt det bara komma ut på ett papper, eller in i datorn. Jag kommer säkert inte bli någon bra författare. Kanske en lite mindre begåvad sådan. Fast vad gör det, jag skriver och skapar någonting.

 

Ja vem var Someset Maugham då? En Brittisk dramatiker, roman- och Novellförfattare. Själv har jag aldrig läst eller sett någonting ut av honom. Han dog det året som jag föddes.

Ännu en bok om barns tankar och idéer

29 november

Hundar är väldigt kloka, för de kan sitta och lukta samtidigt.

                                                                                       NINA, 7 ÅR


Ja barn har då konstiga tankar ibland. Det här kommer i från Unni Lindells bok Krokodiler talar inte svenska med barns knasiga och ibland kloka ideer och tankar. Ja varför skulle inte hundar och andra djur inte kunna sitta och lukta samtidigt.Är det något djur som inte kan det? Ja barn har sina egna ideer. Jag har varken hund eller barn. Fast jag arbetade med dem i yngre år. Då jag även utbildade mig till barnskötare. Fast det var i mitt förra liv. Innan missbruket och olyckan kom i mellan.

 

Köpte en ny bok för att lära känna mig själv

Har tagit frågan kommer ifrån Stefan Ekbergs bok Lär känna dig själv

756 frågor som avslöjar vem du är - egentligen

28 november

Vad är du näst mest stolt över?

Oj, ja vad är jag mest stolt över först och främst. Ja det är väl att jag lyckades överleva den svåra misshandeln 1995. Det jag är näst mest stolt över borde då vara att jag fortfarande är nykter efter över 21 år. För hade jag inte nyktrat till hade hjärnskadan vart värre, ja jag kanske inte ens hade levt i dig då. Eftersom alkoholism är en dödlig sjukdom.