Har inte gift mig någon gång

31 mars

Hustrur är unga mäns älskarinnor, kamrater till medelålders och gamla mäns sköterskor.

                                                                                                                                                 FRANCIS BACON


Jag har och har aldrig haft någon hustru, fast jag har haft några fästmöar. Jag och min nuvarande fästmö är bra vänner. Klart att hon var min älskarinna i unga dagar. Nu är hon ju både min vän och sköterska. Jag är ju medelålders och börjar ju bli gammal.

 

Jag undrar vem Francis Bacon var, det finns två sådana i Wikipedia först fick jag fram en Francis Bacon, 1:e viscount Saint Albans som var en filosof , advokat och vetenskapsman i från England men sedan fanns det även en konstnär i från Irland som föddes i början ut av 1900 talet medans den första Bacon som jag hittade var en Engelsman.

En tidnings groda som jag inte förstod.

30 mars

Pressgrodor!!

Dömd till plågeri av grisar.

                                                          -Jönköpings-posten


Den här förstod jag inte det roliga i. Det blev ett rött streck när jag skrev plågeri i word. Men googlade jag på det så står det i Aftonbladet 2014 om färjade fjädrar till påsk. Det är ju låååånnnnngggg fredag i dag. Mins när jag var yngre tyckte jag att det var så tråkigt på långfredagen var trist med allt stängt. Fast i dag så är de mesta öppet. Ja förutom systembolaget, och det bryr jag mig inte om så mycket.

 

Själv har jag inte planerat någonting för i dag. Både jag och fästmön är ledig nu i påsk. Besök av bonusdottern får vi på middags besök.

Regeln för mig själv

29 mars

Två auktoriteter

Många människor undrar hur AA kan fungera trots en skenbar anarki. Andra organisationer måste ha regler, kontrollerade organ, möjligheter till ingripanden och bestraffningar som verkställs av särskilt bemyndigande personer. Tursamt nog för oss har vi funnit att vi inte behöver någon som helst mänsklig auktoritet. Vi har två auktoriteter som är långt mer effektiva. Den ena är god, den andra ond.

Den ena är Gud, vår fader, som i all enkelhet säger åt oss: ”Jag förväntar mig att du handlar i enlighet med min vilja”.  Den andra är kung Alkohol och han säger: ”Det är bäst att du gör som Gud vill, annars dödar jag dig”.

<<< >>>>

AA:s traditioner är varken regler, stadgar eller lagar. Vi lyder dem villigt därför att vi bör och vill göra det.  Hemligheten med deras genomslagskraft ligger kanske i att de är livgivande mellanmänskliga budskap, som är sprungna ur levande erfarenhet och kärlek.

 

AA BLIR MYNDIG, s 111 RESP. A.A. TODAY . p.11.


Det är bra att det ända jag behöver tänka på att inte ta det första glaset. Jag höll på att dö på grund av min flykt in i berusningen av alkohol och andra droger för tjugotre år sedan. Fast jag slutade att dricka för 21 och ett halvt år sedan. Då jag lärde mig att bara ta en dag i taget. Jag kom till AA för mer än 25 år sedan. Men det tog ett bra tag innan jag skruvade på korken. Jag är glad över att jag fick komma tillbaka till AA efter mina fyllor. I kväll så är det stegmöte i min hemmagrupp.

 

Den enda regeln för mig själv är att strundta i det första glaset med alkohol över 1 %. Fast jag skulle få komma till mötet om jag hade druckit något, fast då hade jag fått hålla käft och lyssna på de som är nyktra.