Alla vill inte ha hjälp

Dagliga Reflektioner 31 maj.

BEREDSKAP ATT TJÄNA ANDRA.

…vår sammanslutning kom fram till att vi bara har en uppgift – att föra AAs budskap vidare till dem, som inte vet att det finns en väg ut.  
AAs TOLV TRADITIONER,sid 106.

Ett ljus av frihet skiner klart på mina alkoholistvänner, när vi utmanar varandra att växa. Stegen i vår utveckling är små i början, men varje steg blir en del i en stege som för upp ur förtvivlans brunn till ett nytt hopp. Ärligheten blir mitt verktyg för att lossa de kedjor som fjättrat mig. En sponsor, som är en omtänksam lyssnare, kan hjälpa mig att verkligen förstå budskapet som leder mig till frihet.
Jag ber Gud om mod att leva på ett sådant sätt att AA-gemenskapen kan utgöra ett vittnesmål till Hans förmån. Denna uppgift gör mig fri att dela med mig av tillfrisknandets gåvor i en anda av beredskap att tjäna andra.Ja det finns ju en del som man tyckte om som inte ville ha någon hjälp. Jag föreslog det här programet för en alkoholist broder för länge sedan. Jag hade vart nykter i tre år och sa att han kunde ju prova mitt sätt. Fast han sa att han hade provat det och tyckte inte det var så bra utan fortsatt att dricka. Han dog något år senare ut av konsekvenserna ut av den här sjukdomen.

Jag försöker att hjälpa andra genom att sitta i tele jouren varannan vecka. Fast funderar på att ta en time out ett litet tag.Fast kommer säkert tillbaka fortare än ni tror. Även ett sätt är ju att dela med mig här, hur jag gjorde. Fast som jag sagt tidigare ta det ni behöver och lämna resten. Jag gör ju det här på mitt sett och det kanske inte hjälper någon annan.

För att bibehålla min nykterhet

Dagliga Reflektioner 30 maj.

VÅRT FRÄMSTA SYFTE.

Ju mer AA håller sig till sitt främsta syfte, desto större kommer dess nyttiga inflytande att bli överallt.
AA COMES OF AGE,p. 109.

Jag tänker med tacksamhet på vår gemenskaps tidigaste dagar och på de kloka och kärleksfulla föregångare som uttalade att vi inte skulle låta oss avledas från vårt främsta syfte, att föra budskapet vidare till de alkoholister som fortfarande lider.  
Jag önskar uttala min respekt för alla som arbetar inom området alkoholism, även om jag är medveten om att AA inte förespråkar något annat ändamål än sitt eget. Jag måste hålla i minnet att AA inte har något monopol på att åstadkomma mirakel. Jag är ödmjukt tacksam mot en älskande Gud som gjort AA möjligt.Ja en del pratar om andra saker än om sin alkoholism på mötena fast det kan ju hjälpa dem i från att ta ett återfall. Säkerligen har flera tyckt att mina delningar är tråkiga. Fast det är ändå skönt att få ut dem. Jag har typ lärt mig att stänga öronen och bara lyssna på det som är intressant.

Vill inte börja

Dagliga Reflektioner 29 maj.

 

SANN TOLERANS.

Det enda villkoret för deltagande i AA är en önskan att sluta dricka.


AA TOLV TRADITIONER, sid 99.

 

Den första gången jag hörde den korta versionen av Tredje traditionen var i mötesinledningen. När jag kom till AA kunde jag varken acceptera mig själv, min alkoholism eller en Högre makt. Om det hade funnits några kroppsliga, själsliga, moraliska eller religiösa villkor för medlemskap, skulle jag ha varit död i dag. Bill W säger på ett band om traditionerna att den Tredje traditionen är en garanti för personlig frihet. Det som gjorde störst intryck på mig var att jag kände mig accepterad av medlemmar som utövade den Tredje traditionen genom att tolerera och välkomna mig. Jag känner att accepterande är kärlek och kärlek är Guds vilja med oss.


Ja jag vill inte börja dricka igen då skulle jag kunna förlora allt så som familj arbete, och bostad ja till och med livet säkerligen. Jag trivs också med att vara nykter.
Nä i dag vill jag inte börja dricka, för jag vet vad jag skulle förlora. Familj, anseende

 Ja jag har min alkoholfria öl som jag kan dricka. Fast tyvärr så är det inte många restauranger som har det. Som när vi var i Spanien 2003 så hade nästan varje restaurang där nere alkoholfri öl.