Skratta med barnen

11 december

Skratta aldrig aldrig aldrig åt ditt barn.


Utan med i  stället. Ett barn ska du ha roligt med på barnets vilkor, och inte för ditt egna. Det ska var kul att leka med barnen, och låt de gärna skratt åt dig ibland, Du är vuxen och tål det mera. Det enda vi ska skratta åt är clowner eller de som skämtar, om det inte är på någons annans bekostnad.
Den här texten tog jag i från Barnualen  manual för vuxna livsviktiga för barn.

 

Mamma gjorde så gott hon kunde

10

December

Just idag litar jag på Guds kärlek.

Idag vill jag med ett barns förtröstan klamra mig fast vid Guds moderhjärta. En dag, ett ögonblick i sänder. Ett hjärta som vill och kan omskapa mitt liv, hur mörkt och hopplöst det än ser ut.

Vad väcker ordet modershjärta hos mig?


Mitt liv ser inte så mörkt ut längre. Klart att jag har ju fortfarande kvar förkylningen, men jag är inte så sjuk att jag är hemma. Jag trivs så bra på mitt jobb, så att lite snuva ska inte få förstöra min arbetsdag. Ja modershjärta, vad väcker det hos mig? Min mamma lever ju inte längre, fast jag vet att hon höll av sina söner, fast hon hade svårt att visa det. Hon hade själv som hon sa haft en kärlekslös uppväxt. Trots att det inte fanns någon alkohol med i bilden. Min morfar var också ett vuxet barn vars far hade vart en alkoholist.
Nu mera får jag vara min egen förälder och ta hand om mitt eget inre barn, hoppas på förtröstan ut av min Högre kraft.

En självklarhet

9 december

Skjut en pil rätt upp i luften och du får den i huvudet.

                                                                                       allmänt


Ja det är ju som Newton sa efter att ha fått ett äpple i huvudet. Fast det kan ju även vara en skröna. Att jorden har en dragnings kraft, det är en självklarhet för oss i dag. Fast förr i tiden eller såna människor som inte är skolade. Jag har tagit den här texten i från Ordspråk från när och fjärran med svensk text Lenart Hellsing.

 

I dag så kommer jag att ta det lungt, eftersom jag inte är frisk. Fast jag ska ändå gå till jobbet i morgon. Därför ska jag ta det lungt i dag så att jag orkar att arbeta i morgon. Så jag kommer att strunta i mötet på AA i Rågsved i dag klockan 13:00 i Rågsveds folkets hus.