Bra svenskt ordspråk

28 februari

Smid medan järnet är varmt.

                                                      Sverige

 
 

Ja det är ett klassigt Svenskt ordspråk. Jag skulle ha satt igång med kretsprotokollet direkt efter kretsmötet. Men det kommer ändå att gå.Först ska jag göra en manual för hur ett krets protokoll ska se ut. Jag tar gamla protokoll till hjälp. Men som tur har jag anteckningar kvar i från mötet vi hade för ett par veckor sedan. Men ibland verkar tiden inte räcka till. Fast det är bara 24 timmar om dygnet och jag måste sova också.
I dag är det tisdag och jag funderar på om jag skulle träna, äh jag hostar lite fortfarande och åker hem för att göra klart krets protokollet så att jag kan ta ut de till grupperna. Jag kommer även mejla dem, men jag tänkte ta en rundtur och besöka alla grupper i kretsen och pressentera mig. Jag måste ju bli klar med prokollet innan den 22 april då nästa kretsmöte är.

 

Det blir ljusare

27 februari

Allting förändras, ingenting består.

                                                       Pythagoras       

Ja jag kan inte bara stå stilla på samma ställe hela livet. Mamma kommer att försvinna snart om hon inte redan har gjort det. Det känns rätt tungt, men jag kan inget göra något åt det.
I dag är det arbete och sedan är det dags att skriva kretsprotokollet. Ja vi närmas oss våren, det är därför det är underbart att bo i Sverige. Nog för att vi har det mörkt i halva året. Men nu är det Mars om ett par dagar och vi närmar oss våren mer och mer.
Något som jag verkligen hoppas komma att förändras är min hosta. Jag är så trött på den. Fast det finns de som har det mycket värre. Jag tänker då på min mamma som håller på att dö och det beror mycket på rökningen. Nej dags att äta frukost och bege mig till arbetet.
 
Vem var Pythagoras då? Ja det ända som jag har hört talas om är Pythagoras sats. Inte för att jag vet vad det är fast jag har ju hört talas om det.

Undvika misstag i dag

  

 

26 februari

 

 

 

 

Vi gör alla misstag. Men förhoppningsvis kan vi genom att tillämpa Al-Anon:s program och fortsätta att växa i självinsikt lära oss av de misstagen. Vilken skada vi än har åstadkommit kan vi gottgöra den och vi kan ändra våra förhållningssätt och våra beteenden så att vi inte upprepar samma fel. På det viset kan även smärtsamma erfarenheter hjälpa oss att skapa en bättre framtid.

Det största hindret för denna utvecklingsprocess är skam. Skammen är vår ursäkt för att hata oss själva i dag för något vi gjorde eller inte gjorde i det förflutna. I ett sinne fyllt av skam finns det inte plats för det faktum att vi då gjorde det bästa vi kunde, inte heller för att accepterar att vi som människor alltid kommer att göra misstag.

Om jag känner skam för att mitt tänkesätt är förvrängt, ska jag kontrollera hur verkligheten ser ut. Även om det kan kräva mycket mod, avbryter jag de självdestruktiva tankarna om jag talar med en Al-Anon – vän om dem och skapar utrymme för ett mer kärleksfullt och konstruktivt synsätt. Med lite hjälp kanske jag upptäcker att även mina mest pinsamma ögonblick kan välsigna mitt liv om jag lär mig förvandla dem till något positivt.

 

Dagens Påminnelse

I dag ska jag älska mig själv tillräckligt mycket för att se skam som en felbedömning.

Den yttersta läxa som vi alla måste lära oss är villkorslös kärlek, som inte bara innefattar andra utan även oss själva.”

Elizabeth Kübler-Ross

 Ja misstag kommer jag fortsätta att göra, fast jag måste lära mig ut av dem. Jag vet att så länge jag inte tar det första glaset så kommer jag inte att göra allt för många misstag. I dag så kommer jag att gå på två möten, ja sedan får jag se om vad de säger om mamma beträffande om hon lever eller om hon ligger på det yttersta. Ja jag vet att hon ligger på det. Men om hon kan ta i mot besök. Jag har bett sköterskan att hon ska ringa upp.

Ja det är klart att det känns jobbigt att ens föräldrar går bort. Fast vi ska alla den vägen vandra. Sköterskan ringde och mamma levde fortfarande. Jag och fästmön ska åka dit och hälsa på henne. Ja jag har nog vart elak mot min mamma, när jag flydde in i alkoholen. ja jag var nog elak mot många. Fast så länge jag inte tar det första glaset så kommer jag inte att göra allt för många misstag.

I världen så säger USA:s pressiden Donald Trump att Sverige är ett skräck land på grund av alla som har flytt hit. Jag själv ska inte känna någon skam för det jag ska göra i dag.