Firat en 50 åring

Ja en av de första självhjälps grupperna som startade iSverige och den första i Stockholm firade 50 år i dag. Jag var där på ett möte. Ett som handlade om livsglädje. Det har jag verkligen i dag. Vill inte tillbaka till det dödsläge som jag levde i för 9 år sedan. Har överlevt ännu en dag nyktert tack vare min skapare. Pluss alla som tror på mig.

I dag är det 9 år

Sedan jag drack min sista folk öl. Det var på Älvsjöbadet som jag var med min bästa kompis och hennes dåvarande kille. Vi satt och såg på teater gruppen Ung utan pung. Då satt vi och drack varsin folköl. Grejen var att jag hade varit tillsammans med en tjej som sa att hon tyckte att jag drack för mycket. Ja så jag sa jag slutar då´ra. Ja hur länge då sa hon. Ja du ska få se. Jag är fortfarande nykter. Hon berättade efter någon månad att hon hade en annan. Fast hon hade träffat honom samtidigt som vi var tillsammans. Då tänkte jag va fan ska jag vara nykter för. Fast sedan tänkte jag ja jag trivs ju med att vara nykter och jag mår inget bra av att jämt supa. Det höll ju på att ta livet ut av mig i Mars 95. Mycket av det skriver jag i min andra blogg våldsmotstånd på aftonbladet http://blogg.aftonbladet.se/589. Har i alla fall nio års nykterhet bakom mig. Så i dag får jag medalj i min självhjälps grupp.

Alkoholen & idrott

Räddade mig i från idrotten. Ja tänk om man hade blivit idrottare då hade man kanske suttit på ett hotellrum och dragit i sig en massa kocks. Ja huva. Nä när jag var yngre så spelade vi fotboll i ett lag som hette kamelen. Vi var skit fulla när vi sprang ut och skulle ha en matsch. Dommarn sa till mig att han kunde sätta dit mig för doping. Jag som trodde att doping var för att höjja prestationen. Fast när vi söp så sänktes den ju radikalt. Det var ren ut sagt livsfarligt att sparka fotboll så berusade som vi var. Pumpen kunde ju ha stannat. Ångrar lite att man inte sattsade på idrotten i stället för drickandet som jag gjorde då. Jag hade säkert mått bättre i dagens läge.