Det finns inga fula barn

31 Oktober

Belfast är som ett fult barn - du älskar det mest.

                                                                                       Steven Rea


Har aldrig vart i Belfast, och finns det fula barn? Alla barn är fina på sitt sätt. Jag har säkert sett Steven Rean i någon film, fast kan ändå inte komma ihåg honom. Ja han ser ju ut som en typiskt Irländare. Han har ju tydligen velat ha ett fritt Irland. Jag har aldrig förstått mig på deras strider där. Förstår mig inte på det här med Katoliker och pretstanter. Fast alla har vi samma Gud. Jag tror på en kärleksfull Gud och gillar inte strider. Om Gud heter Kristus , buddha, Allah eller någonting annat bryr jag mig inte om. Jag har min Gud.
Det är Gemenskapernas Underbara Delningar. Det har jag haft hjälp med i AA och jag kommer att sitta i deras telejour i kväll. Där jag kan berätta hur jag har gjort, för att hålla mig nykter. Jag har min egna tro och jag är varken kristen eller muslim. Jag är bara troende på en Högra kraft, vem det nu är. Tror på Godhetens Underbara Drivkraft.

 

Glad över gemenskaperna.

 

 

 

                                                           30 oktober

 

 När jag var ny i Al-Anon minns jag att jag hörde folk säga de var tacksamma över att vara anhörig till en alkoholist. Jag behöver väl inte säga att jag tyckte att de var galna! Var inte alkoholisten orsaken till all deras olycka? Jag kunde inte tänka mig att de här människorna hade någonting att vara tacksamma över. Ändå verkade de lyckliga trots alla sina problem (som lät precis som mina egna).

    I dag märker jag att jag är tacksam för att ha hittat Al-Anon. Jag behövde också nå något slags botten, känna smärtan och be om hjälp för att få uppleva en bestående lycka. Tack vare Al-Anon har jag kontakt med en Högre Makt som jag inte visste fanns, och jag har vänner som verkligen stöttar mig. Jag har förstått att tacksamhet och förlåtelse är nödvändiga för min sinnesfrid. Nu kan jag verkligen säga att jag är en tacksam Al-Anon - medlem.

 

Dagens påminnelse

I dag ska jag öva mig i tacksamhet. Jag ska tänka på några av de saker, stora som små, som jag är tacksam för. Kanske skriver jag till och med ned listan eller delar med mig av den till en Al-Anon – vän . Ibland kan en pytteliten handling vara ett enormt steg mot att betrakta mitt liv med växande glädje.

 

”Det står i min makt att skingra det tätaste mörker i ljuset av förståelse och tacksamhet.”

                                                               En dag i taget i Al-Anon

 
Jag kommer ihåg i början ut av min nykterhet, då det var en man som sa att han var tacksam över att han var alkoholist. Jag tyckte att han var knäpp. I dag kan jag själv säga att jag är inte tacksam över att jag har sjuk-domen, men jag är tacksam över att jag har funnit gemenskaperna som kan hjälpa mig. Men jag har vart dålig på att gå på Al-Anon möten. Jag gick där ett tag eftersom jag växte upp men sjukdomen, och jag själv lärde mig att det enklaste sättet att fly sina problem, var att berusa sig. Därför är min huvudgemenskap AA nu mera eftersom jag själv drabbades ut av sjukdomen.
 Jag är väldigt tacksam över att Bill och Bob kom på gemenskapen och det var Bills hustru som startade Al-Anon.
I dag är det Måndag och det är möte i Farsta på den Al-Anon grupp som jag brukar gå på. Det är Al-Anon vuxna barn som börjar klockan 19:00 i Farsta kyrka.

Jag kan känna mig fattig

29 oktober

Fattigdom, det är att känna sig fattig.

                                                          RALPH WALDO EMERSON


Fast egentligen så är jag rik i jämförelse med de som sitter eller går omkring och tigger. De som inte har någon bostad. och inte kan äta sig mätta varje dag. Det finns de som lever i överflöd. Men själv har vi precis så att vi kan äta varje dag. Fast jag kanske inte kan äta något lyxigt. Vi i familjen kan inte åka på semester någonstans. Både jag och min fästmö arbetar bara 75%.  Jag är ju pensionerad i 25%, men inte min fästmö. Men hon känar ändå bättre än vad jag själv gör. Jag trivs så bra på min arbetsplats, och jag vet ju inte om jag skulle lyckas på någon annan arbetsplats.

 

Ja vem var Ralph Waldo Emerson då? En amerikansk författare och filosof, jag själv har inte läst något ut av honom. Har knappt hört talas om honom. Fast vi lär oss mycket genom att läsa.  Det var som Stephen King skriver i boken "Att skriva en hanverkares memoarer". Jag har lyssnat på den och den gillade jag mycket. Jag vill ju själv skriva. Går en skrivar kurs, fast även den kostar pengar, jag har bara betalt hälften. Jag vet inte hur jagska kunna få pengar till resten. Har även en tandläkar räkning som kommer i veckan. Så jag har mer räkningar än vad jag tjänar pengar.