Tack för att jag lever och mår bra!

 

 

 

30 oktober

 

När jag var ny i Al-Anon minns jag att jag hörde folk säga de var tacksamma över att vara anhörig till en alkoholist. Jag behöver väl inte säga att jag tyckte att de var galna! Var inte alkoholisten orsaken till all deras olycka? Jag kunde inte tänka mig att de här människorna hade någonting att vara tacksamma över. Ändå verkade de lyckliga trots alla sina problem (som lät precis som mina egna).

I dag märker jag att jag är tacksam för att ha hittat Al-Anon. Jag behövde också nå något slags botten, känna smärtan och be om hjälp för att få uppleva en bestående lycka. Tack vare Al-Anon har jag kontakt med en Högre Makt som jag inte visste fanns, och jag har vänner som verkligen stöttar mig. Jag har förstått att tacksamhet och förlåtelse är nödvändiga för min sinnesfrid. Nu kan jag verkligen säga att jag är en tacksam Al-Anon - medlem.

 

Dagens påminnelse

I dag ska jag öva mig i tacksamhet. Jag ska tänka på några av de saker, stora som små, som jag är tacksam för. Kanske skriver jag till och med ned listan eller delar med mig av den till en Al-Anon – vän . Ibland kan en pytteliten handling vara ett enormt steg mot att betrakta mitt liv med växande glädje.

 

Det står i min makt att skingra det tätaste mörker i ljuset av förståelse och tacksamhet.”

En dag i taget i Al-Anon

 
Jag är tacksam över att jag hittade gemenskapen. Jag är tacksam över att jag lever efter den svåra miss-handlad 1995. Jag är väldigt tacksam över att jag har nyktrat till, att jag fann AA och att jag skruvade på korken 1997. Jag ska gå på möten i dag. Först på ett ACA möte klockan 10:30 på Maria, efter det ett AA möte i min hemma grupp Rågsved klockan 13:00 och till sist ett Al-Anon möte på Maria igen.
Jag är väldigt glad över att jag har flera olika gemenskaper att gå till. 

Är jag en dålig vän?

29 oktober

En vän är en människa i vars sällskap man törs vara sig själv.

                                                                       Frank Crane                  


Ja vilka är mina vänner? Jag har svårt att ha vänner. Varför vet jag inte. Det beror säkert på mig själv. Jag hör av mig till mina kompisar, fast det är få som hör av sig till mig. Klart att min fästmö är min vän, fast henne lever jag tillsammans med och skulle ju även vilja ha någon utanför familjen att prata med ibland. Jag har många kamrater och vänner på FB. Men det är inte många i irl. Jag har ju många vänner i mina gemenskaper. Men jag är nog dålig på att vara en vän själv. Varför vet jag inte. Jag tror att det kan bero på att jag inte kan ta folk på rätt sätt.

 

Jag har inte så många vänner, fast jag har många kompisar. Vad är det för skillnad på vän och kamrat. Jag brukar ju vara mig själv mot alla min kompisar. Men en vän ska jag kunna lita på, fast jag har svårt att lita på andra, Ibland kan jag ha svårt att lita på mig själv.
Vem var Frank Crane då? Det finns två Frank Crane fast det här var en amerikansk präst och författare.
 
Måste kanske bli en bättre vän, så att fler hör av sig till mig.

Jag är tacksam

28 oktober

Den otacksamme är som ett kar fullt av hål.

                                                                   Latin


Jag är väldigt tacksam över att jag bara lever. Jag har det bra, jämfört med många andra. Jag har ett jobb jag trivs med. Jag har en bostad och jag har mat för dagen. Ibland kanske alldeles för mycket. Jag är verkligen tacksam över att jag slipper att fly in i alkohol eller andra sinnesförändrade droger. Jag är väldigt tacksam över att det är fredag. Det ska bli skönt att få gå upp när jag vill i morgon. Nog för att fästmön ska jobba i morgon, och gå upp tidigt. Själv behöver jag inte gå upp då. Fast jag kommer säkert att gå upp då för att jag är så nyfiken på allt.