Dålig på att visa känslor

31 oktober

Det mesta jag ägnat mig åt om dagarna nu är att vara kär. Hur fånigt?

Programledaren Jessica Almenäs avslöjar i sin podcast ”Träningspodden” att hon har fallit pladask. För vem säger hon inte

.

 

Jag har ju ett förhållande och det är klart att jag är kär i min fästmö. Men jag är dålig på att visa den. Det vet jag, mycket beror på att jag inte såg så mycket kärlek i min uppväxt. Jag har svårt att visa känslor.
Citatet är hämtat i från Nöjesbladet. Jag är inte känslokall men jag är dålig på att visa dem.

 

Fredagsbönen

fre. 30 oktober

Så säger Herren: Är det en sådan fasta jag vill se: En dag då man hänger med huvudet som ett strå? Nej, detta är den fasta som jag vill se: att du lossar orättfärdiga bojor, befriar de förtryckta. Dela ditt bröd med den hungrige.

Jes 58:5-12
 

Jag brukar ibland ta något i från dagens bön i från internet.Jag har ett rullande schema på flera texter som jag skriver och i dag så blev det bön. En del gånger kan det vara bra. I dag så kan jvi tänka på de fattiga flyktingarna eller romerna som står och tigger. Det är synd om dem, men jag tycker att deras hemlad ska ta hand om dem. Men det är väl rasistiskt tänkande. Tyvärr så har jag inte så gott ställt själv fast jag försöker i alla fall ibland att ge dem någon pantflaska så att de kan panta.

Jag funderar på kriget i Syrien. De är islamister som strider och de som flyr är sådana som tror på Islam. Varför ska de döda sina egna. Ja det är mycket som jag inte förstår mig på. Tycker bara att det är sorgligt att det är så många som lider.

Tänk om drömmar kunde slå in

29 oktober

Om det fanns drömmar till salu, vilken skulle du köpa?                                                                                      Thomas Lovell Beddoes


 

Att alla människor kunde vara humana och inte strida mot varandra. Fast det är ju bara en dröm som aldrig skulle kunna slå in. Den skulle vara väldigt dyr. Tänk om det inte skulle finnas några stridigheter i världen. Inga som behövde fly.                                                                                       

 
Vilka människor är det som inte har den drömen. Fast tyvärr så tror jag att egoismen här i världen är för stor. Den börjar nog redan i barndomen. Med bråk i sandlådan om vems leksak som är vems. Även jag är ett stort ego, det kan erkännas.