Det finns bara en ledare

 

 

AA-tanke för dagen 30 september.

 

Det finns inga ledare i AA, utom då människor frivilligt erbjuder sig att ta på sig ansvaret för olika nödvändiga uppgifter. Arbetet att genomföra AA:s verksamhet – leda gruppmöten, tjänstgöra i kommittéer, tala inför andra grupper, göra tolv-stegs-arbete, sprida kunskap om AA bland alkoholisterna i samhället – allt detta görs på frivillig basis. Om jag inte anmäler mig frivilligt till något uppdrag för AA, försvagas rörelsens effektivitet i motsvarande mån. Jag måste lojalt dra min del av lasset. AA bygger på att varje medlem aktivt bidrar till att hålla AA vid liv och att utvidga verksamheten.
Gör jag min del för AA?

 

Att begrunda.

 

När du vänder dig till Gud om styrka för att våga bära ansvar, och är stilla inför Honom, får den läkande kontakten med Honom den gudomliga stillheten att strömma in i varje vrå av din varelse. När du i svaghet anropar Gud, får du genom beröringen med Honom läkedom, förnyat mod och styrka att med framgång möta varje situation. När du stupar längs vägen, eller oroas av mindervärdeskänslor, ska du lita på att Guds andes beröring ska stödja dig på din väg. Stig sedan upp och gå vidare med tillförsikt.

 

Dagens bön.

 

Jag be att jag idag ska öppna mig för Guds läkande beröring. Jag ber att jag inte ska vackla eller stupa längs vägen, utan att jag ska få nytt mod genom bön.Honom kallar jag Gud ja det är som jag ser honom, henne eller det. Godhens Underbara Direktiv som är med mig hela tiden. I går så hade jag ju mycket att välja på att göra, jag valde att gå på möte i min gamla hemma grupp. Det var mycket folk nästan 30 stycken. Det var flera anhöriga som var där, eftersom det var ett öppet möte.
Jag har både vart kassör och GSR nu är jag ingenting. Jag delar av mig ut av mina erfarenheter här. Sitter även i telejouren i bland. Får se om det jag kan ta något pass nästa månad. Vi har ju planeringsmöte på onsdag, får se om jag kan gå dit.

Jag måste inte bara ropa på Gud så som jag ser honom när jag har problem utan även tacka honom för det underbara liv jag har. Be honom om styrka att klara dagens vedermödor. I dag var jag seg på att skriva mina reflektioner. Jag måste nu bege mig till arbetet.

Ja nu ger jag mig i väg med min högre kraft som stöd.

 

 

Har blivit sämre medlem

AA-tanke för dagen 29 september.

 

När vi nu har kommit så här långt, ska vi ta en paus och ställa några eftersinnande frågor till varandra? Vi behöver då och då kontrollera var vi står. Hur bra AA-medlem är jag egentligen? Deltar jag regelbundet i mötena? Tar jag min del av det gemensamma ansvaret? När det finns något som måste göras, anmäler jag mig då frivilligt? Talar jag på mötena, när man ber mig om det, hur nervös jag än är? Tar jag villigt emot varje tillfälle att genomföra tolv-stegs-arbete som en utmaning? Ger jag frikostigt av min tid och mina pengar? Försöker jag sprida AA var jag går?
Är jag en bra AA-medlem?

 

Att begrunda.

 

Hur får jag styrka att vara effektiv och att acceptera ansvar? Genom att be den högre makten om den styrka jag behöver varje dag. Det har bevisats i oräkneliga människoliv, att för varje dag jag lever ska jag få den nödvändiga kraften. Jag måste modigt möta varje utmaning som kommer i min väg idag, i förvissning om att Gud ska ge mig styrka att klara av det. För varje ny uppgift jag får, får jag också den kraft som behövs för att utföra den uppgiften. Jag behöver inte vika undan.

 

Dagens bön.

 

Jag ber att jag ska ta emot varje uppgift som en utmaning. Jag vet att jag inte kan misslyckas helt, om Gud är med mig.Ja jag är inte lika effektiv på att ge service längre. Har kommit i en konflikt i dag om jag ska på möte eller gå och titta på Sara Varga som spelar i dag. Hon och jag har en gemensam kamp mot våldet. Mycket ut av våldet kommer ju genom att folk har den här sjukdomen. Själv har jag aldrig lyft ett finger mot en kvinna. Fast jag har nog tryckt ned dem psykiskt i mitt missbruk. Då var det ju alkoholen som kom först. Ja jag sprider det ju här när jag delar med mig ut av mina tankar om hur jag har gjort för att bli nykter och behålla den nykterheten en dag i taget.

Ja jag får mycket styrka genom att läsa eller höra andras delningar. Det är väldigt bra att läsa och lyssna på dem som precis har blivit nyktra. Precis lika bra som de som har gått före mig. Jag behöver ju inte ta till mig allt fast ändå väcker det mycket tankar.

Ja vi får se vad dagens uppgifter blir om det blir konsert eller möte i min förra hemmagrupp. Ja jag har ju ingen riktig hemma grupp längre. En hemmagrupp är en grupp där jag går på servicemöten och kokar kaffe regelbundet.