Stoppa terrorn mot jorden

31 maj

”En halshuggning är fortfarande värre än en solbränna”

Högerpolitikern Mike Huckabee tycker President Trump gör rätt som fokuserar mer på terror än klimatförändringar.


Hur kortsiktigt får man se. Utan en bebolig jord så skulle det ju inte finnas någon terror. Men inga människor heller. Vi måste stoppa båda, det är klart att Trump måste stoppa terrorismen, men han ska inte stoppa klimat avtalen på bekostnad ut av det. För om vi människor inte kan leva på jorden i framtiden så finns det ingen terrorism. 
Mike Huckabee har ändrat sig på några år. För tio år sedan var han för en sänkning av utsläppen av miljöfarliga ämnen.
Men jag vill att Trump ska tänka på dem som kommer efter oss. Våra barn, han har väl själv barn och barnbarn.

 

Vill inte synda i dag

TIs, 30 Maj

Helhjärtat vänder jag mig till dig, Herre. Vad du har sagt bevarar jag i mitt hjärta, så att jag aldrig syndar emot dig.

Ps 119:1-16


Ja min herre säger till mig att jag inte ska fly im i alkoholens dimma eller andra sinnes förändrande droger. Jag vill inte tillbaka till det helvete som jag en gång har haft. Jag är glad över att jag kan se nyktert på dagens händelser. I dag ska jag till Globen för Svenska hjältars skolturné 2017 som börjar. Jag och Carina ska dit och hjälpa till så gott vi kan.

 

Vänder mig till min Högre kraft ske din vilja och låt mig inte gå vilse i dag. Ske din vilja och låt inte mitt ego styra.

Gemenskaper som jag kan gå på

 

 

Dagliga Reflektioner 29 maj.

 SANN TOLERANS.

Det enda villkoret för deltagande i AA är en önskan att sluta dricka.


AA TOLV TRADITIONER, sid 99.

 

Den första gången jag hörde den korta versionen av Tredje traditionen var i mötesinledningen. När jag kom till AA kunde jag varken acceptera mig själv, min alkoholism eller en Högre makt. Om det hade funnits några kroppsliga, själsliga, moraliska eller religiösa villkor för medlemskap, skulle jag ha varit död i dag. Bill W säger på ett band om traditionerna att den Tredje traditionen är en garanti för personlig frihet. Det som gjorde störst intryck på mig var att jag kände mig accepterad av medlemmar som utövade den Tredje traditionen genom att tolerera och välkomna mig. Jag känner att accepterande är kärlek och kärlek är Guds vilja med oss.

 
Ja även jag får vara med trots att jag har en hjärnskada, eller jag har sviterna kvar efter en hjärnskada. Ja trots att jag han brukat andra droger. Jag tycker inte att jag missbrukade dem, min största drog var alkoholen. Om det hade vart droger jag hade haft störs problem med så hade jag gått på NA men jag vet att om jag skulle börja med alkohol så hade jag säkert börjat med andra droger. Jag går på min huvudgemenskap, och det är för min alkoholism. Den gemenskapen är AA jag har ju även andra gemenskaper att gå till. Det är för att jag växte upp med den här sjukdomen och jag känner många som har sjukdomen. Därför går jag även på Al-Anon och ACA..
Där går jag och pratar om min uppväxt hur jag känner inför de som dricker. Klart att det finns se som kan dricka normalt, som inte har den här sjukdomen. Fast det kan ju hända i mellanåt att de dricker för mycket. Sker det för ofta och de kommer att få konsekvenser och då måste de fundera på sitt drickande,
Jag brukar gå på Al-Anon gruppen i Farsa på måndagar, men i kväll så tänkte jag titta på fotboll AIK mot Malmö. På tv så klart, eftersom jag inte har pengar att gå på matchen.