Är även glad över traditionerna

 

Dagliga Reflektioner 29 juli.

 

ANONYMA GÅVOR AV VÄNLIGHET.

 

Som aktiva alkoholister sökte vi alltid efter ett handtag av ett eller annat slag.
THE TWELVE TRADITIONS ILLUSTRATED,p.14.

 

Utmaningen I den Sjunde traditionen är personlig. Den påminner mig om att jag behöver dela med mig och ge frivilligt. Innan jag blev nykter, bidrog jag aldrig till något annat än mina egna dryckesvanor. Nu kan mina insatser bestå i ett leende, ett vänligt ord och tillgivenhet. 
Jag insåg att jag måste börja stå på egna ben och låta mina nya vänner slå följe med mig. Tack vare att jag tillämpar de tolv stegen och de tolv traditionerna mår jag bättre än jag någonsin gjort.

 
 
 
Det är ju för gruppernas överlevnad. Om inte AA hade haft traditioner, hur skulle det se ut då? Den sjunde till exempel.

7. Varje AA-grupp bör vara helt självförsörjande och vägra ta emot
ekonomiskt stöd utifrån.


För allt kostar ju pengar, vi måste ju ha någonstans att hålla till och det kostar pengar för kaffe och dyliktt. Men om jag inte har några pengar så ska jag ändå ha rätt att gå på ett möte för min nykterhets skull. Jag kan dela med mig ut av min erfarenhet. Men har jag pengar så kan jag lägga en slant i hatten som går runt efter varje möte. Jag är så glad över att jag slipper gömma mig och fly in i ett sunkigt alkohol träsk. Tack alla ni som hjälper mig att stå på egna ben.

Kommentera här: