Måste arbeta med mig själv.

 

                                   29 juni

 

Efter en tids tillfrisknande   plockad jag fram arbetsbok för framsteg, Al-Anons vägledning till en   genomgripande och oförskäkt moralisk inventering (Fjärde Steget). Jag var väl   medveden om mina brister och jag var ivrig att bli fri från deras grepp om   mig. Men jag väntade mig inte så många frågor om mina fördelar!

   Om och om igen uppmanades jag att hitta   positiva egenskaper hos mig själv. Det var frustrerande! Varför förlora tid   på saker som redan fungerade? Uppenbarligen var mina tillgångar inte särskilt   värdefulla eftersom de inte hindrat mitt liv från att bli ohanterligt. Min   sponsor föreslog att jag kunde ha något att lära mig av mitt motstånd mot   denna del av steget. Han hade rätt.

   Till slut insåg jag att mina tillgångar är   den grund som mitt nya, sundare liv ska byggas upp. Att vägra erkänna dem   håller bara min självkänsla nere. Så länge jag betraktar mig själv som   ömklig, hopplös och sjuk behöver jag inte förändras.

   Jag visste att jag var redo att trivas   bättre med mig själv, så jag samlade min villighet och räknade upp alla de   positiva saker jag kunde hitta hos mig själv. Jag har trivts mycket bättre   med mig själv sedan dess.

 

             Dagens   påminnelse

I dag ska jag erkänna att jag   har många positiva egenskaper, och jag ska dela med mig av en eller ett par   av dem till en vän.

 

”Alla framsteg måste gro från ett frö av självuppskattning …”

                                  Gift med en alkoholist – ett   dilemma

 
 
Ja jag arbetar med en bok fortfarande med De Tolv stegen- En utväg där jag just nu arbetar på steg nio. Men jag köpte ARBETSBOK FÖR FRAMSTEG Som jag ska sätta mig att arbeta med när jag är klar med alla stegen. För jag kommer att arbeta med stegen resten ut av livet. För jag vet att jag har många fel och brister som jag måste arbeta med att bli av med. Jag mins när jag arbetade med det fjärde steget i AA och hade en sponsor. Det var jätte jobbigt för jag ville att han skulle bli nöjd. Men det är ju inte han som skulle bli nöjd och det är ju mitt steg fyra som jag skulle göra.
Jag har ju inte bara negativa egenskaper utan jag har även andra egenskaper. Jag duger så som jag är. Därför skapade jag den gruppen på FB för att visa att vi alla duger så som vi är. Jag måste sluta se ned på mig själv. Jag duger trots att jag har de här sjukdomarna, både alkoholism och hjärnskada. Som jag fick i samband med min alkoholism.

Kommentera här: