Måste arbeta på min tillit.

Dagliga Reflektioner 28 september.

KÄRLEK UTAN BAKTANKE.

Erfarenheten visar att ingenting ger oss sådan motståndskraft mot att dricka som intensivt arbete med andra alkoholister.
(ANONYMA ALKOHOLISTER,sid 83)

Att vara sponsor medförde två överraskningar för mig. Den första var att de jag sponsrade brydde sig så mycket om mig. Vad jag trodde var tacksamhet liknade mera kärlek. De ville att jag skulle få vara lycklig, växa och förbli nykter. Att veta vad de kände fick mig mer än en gång att avstå från att dricka. Den andra överraskningen var att jag själv förmådde älska någon annan på ett ansvarsfullt sätt, med en respektfull och äkta omsorg om den människans tillväxt. Före denna upplevelse trodde jag att min förmåga att verkligen bry mig om andras välfärd hade förtvinat i brist på träning. Upptäckten att jag förmår älska utan baktankar eller ängslan har varit en av de finaste gåvor AA-programmet har gett mig. Tacksamheten över den gåvan har hållit mig nykter många gånger.



Jag har ingen sponsor längre eftersom han jag hade dog för några år sedan. Har inte skaffat mig någon ny eftersom jag har svårt att lita på andra, det kan till och med vara svårt att lita på sig själv ibland.


Kommentera här: