Kan känna mig det ibland

Här kommer texten i från aca-wsc och det är hur jag tolkar den det är inte en godkänd översättning.
 

30 juni

Inte ensam

"På vår resa behöver vi hjälp av en betrodd vän med kunskap om återhämtning." BRB p. 379

  ACA Stora Röda-boken berättar för oss att vi är utbildade med 72 årstider (18 år) av lärda överlevnadsförmåga som förvandlades till dysfunktionellt beteende som vuxna. Genom att känna till detta verkar det orimligt att förvänta sig total återhämtning vid några möten, några timmar med ACA-arbetsboken eller till och med att läsa ifrån omslag till omslag av Stora Röda Boken.

  I skilsmässans fall är det sagt att det tar ett år att komma till återhämtning för vart femte år av äktenskap. Om vi översätter det här formuläret till våra omständigheter för att lura vår ACA "Själsbristning”, blir det ännu mer förståeligt att återhämtning är en pågående process. Och det kan inte hända utan hjälp av vår Högre Makt och medresenärer som kan leda oss bort från år av frusna känslor.

 ACA-återhämtning har sina upp-och nedgångar, oavsett hur svårt vi arbetar på det. Så det är viktigt att veta att vi kan återfalla, precis som i andra tolv stegsprogram. Men ett ACA-återfall kan ta oss in i perioder av sorg och isolering. Detta blir mindre frekvent eftersom vi fortsätter att ge oss tillstånd att vara mänsklig och att göra misstag. Vi lär oss att lägga ner spegeln av hård självbedömning för att låta liv och omsättning vara i.

På denna dag kommer jag att komma ihåg att återhämtning är en resa som jag inte behöver ta ensam. Jag kommer att lita på andra ACA-medlemmar som också söker sanningen för att hjälpa mig.


Ja det är den sista juni i dag. Jag kan fortfarande känna mig väldigt ensam. Det är aldrig någon som hör av sig till mig och frågar hur jag mår. Min telefon är tyst, besök har vi inte heller, fast mycket kan ju bero på pandomin. Men att någon kanske ringer och frågar hur jag mår skulle ju vara kul. Ja fråga vad som händer i mitt liv nu mera. Jag håller själv på att försöka översätta den stora röda boken. Jag vet att det är proffisionella som arbetar med det. Fast jag är så dålig på engelska så det kan var ett bra sätt för mig att bli bättre på det.

 

Jag kommer att lägga ut en del på min morgon blogg. Precis som den här bloggen kommer att läggas ut. Inte bara på den vanliga bloggen Stärka min återhämntning. Jag kan fortfarande känna mig ensam, jag undrar vart minna vänner är? Jag har försökt att ringa dem någon gång. Fast som ett vuxet barn, så kan jag känna att jag kommer att störa någon. Jag undrar också vart mina ACA vänner är när vi har möte i Rågsved. Nu har vi möte på FB i Rågsveds gruppen. Kanske ska prova på zoom i stället. men jag är så dålig på engeleksa och så otekniskt så jag klarar det inte ensam. Så jag hoppas att Rågsveds gruppen kommer att överleva. Vi får se om det är några som kommer när gruppen kör igång igen onsdag den 29 juli. Får jag ingen drag hjälp kommer jag säkert ge upp gruppen och då kommer den att dö. Det finns ju grupper på andra ställen. Kanske öppnar jag en grupp närmare än där jag bor.