Det fungerar för mig!

Dagliga Reflektioner 31 augusti.

 

ETT ENASTÅENDE PROGRAM.

 

Anonyma Alkoholister skall aldrig ha någon professionell elit. Vi har uppnått en viss förståelse för de gamla orden: ”Ge som gåva vad ni har fått som gåva”. Vi har upptäckt att när det gäller professionalism går pengar och andlighet inte ihop.

DE TOLV STEGEN/DE TOLV TRADITIONERNA, sid 115. 

 

Jag tror att Anonyma Alkoholister är enastående i behandlingen av alkoholism genom att enbart grunda sig på principen att en alkoholist delar med sig till en annan alkoholist. Det är detta som gör AA-programmet unikt. När jag beslöt mig för att bli nykter, ringde jag till en kvinna som jag visste var nykter medlem i AA, och hon delade med sig av AA:s budskap till mig. Hon fick ingen ekonomisk ersättning utan avlönades med ännu en dags nykterhet för egen del. I dag kan jag själv aldrig begära någon annan betalning än ännu en alkoholfri dag. På så sätt blir jag frikostigt avlönad för mitt arbete.


Det är så härligt att få ännu en dag i nykterhet. Jag var på ett möte igår och är så tacksm över att vi har mötena. Jag är så glad över att jag bor i Stockholm, där vi har många möten att gå till. Jag har lärt mig att lyssna på de som har gått före mig. Jag hoppas att även jag kan dela med mig ut av hur jag har lyckats hålla mig nykter i 9145 dagar.