Är ingen dörrmatta

 

 

                                                  29 november

 

  Innan jag kom till Al-Anon, trodde jag att det var vuxet att behärska sig – vara stel och sval. Att vara vuxen var att ha ett tilltalande yttre och inte känna vad som pågick i det inre. Att vara vuxen var att arbeta för andra tills jag stupade.

   Al-Anon har öppnat ett helt nytt sätt att leva för mig. Det första jag fick sluta med var att kontrollera andra – det fungerar helt enkelt inte. Att försöka kontrollera andra är en effektiv metod för att hålla anhöriga på avstånd. I stället medgav jag att jag är maktlös över andra. Sedan var jag tvungen att lägga den tilltalande fasaden åt sidan för att kunna dela mina känslor på möte. Och en dag tog jag En dag i taget i Al-Anon (EDIT) och läste sidorna om martyrskap. Jag blev obehagligt medveten om att min roll som ”välgörare” ofta dolda en martyr.

 

Dagens påminnelse

I dag kan jag ta risken att vara mig själv. Jag behöver inte leva upp till någons bild av mig. Allt jag behöver göra är att vara mig själv.

 

”När jag gav upp min inbillade makt över andra, fick jag en mer verklighetsanpassad bild av mitt liv.”

           Al-Anon is for Adult Children of Alcoholics

 
Det här är i från boken mod att förändra.Jag är ju ett vuxet barn och jag märker att det är mycket som jag gör, borde jag inte göra. Fast snäll som jag är så gör jag det ändå. I dag ska jag till tandläkaren och även gå förbi pubben där min storebror brukar sitta. Jag har lovat honom en löpsedel. Fast jag gillar att vara snäll och att bli omtyckt. Fast för den skull så är jag ingen dörrmatta.
Jag försöker att vara vuxen nu, men jag vet att jag har svårt för att säga nej. Men jag börjar att lära mig mer och mer. Det kanske därför som jag känner mig så ensam.Har kanske sagt nej för mycket