Jag har valt min Gud!

31 mars

Obegränsat Val

En stötesten för otaliga alkoholister är den hemska övertygelsen att om de någonsin råkar i närheten av AA kommer de att tvingas att bekänna sig till en viss trosuppfattning eller religion.

 De inser helt enkelt inte att tro inte är ett absolut krav för medlemskap i AA inte heller förstår de att man kan bli nykter med ett lätt accepterat minimum av tro, eller att våra begrepp om en Högre makt och Gud- så som vi själva uppfattar honom – erbjuder alla ett nästan obegränsat val av andlig tro och handling.

<<<  >>>

Framhåll utan förbehåll det andliga inslaget när du pratar med en nykomling. Om mannen är agnostiker eller ateist, så gör helt klart för honom att han inte måste ha samma uppfattning om Gud som du. Han kan välja vilken uppfattning han vill, förutsatt att den är meningsfull för honom.

 Det viktiga är att han är villig att tro på en kraft som är större än hans egen och att han är villig att leva efter andliga principer.

GRAPEVINE, APRIL 1961 RESP. STORA BOKEN, S. 112  


  Jag har jämt vart nyfiken på vem som styr. Som barn i skolan, gillade jag att läsa kristendomskunskap som det hette när jag var barn. Farsan undrade en gång "Ska du bli präst, din djävul?" Han gick ur kyrkan innan han gick bort. Jag blev inte religiös, men jag fann en tro i AA. Jag tror nu mera på en Högre Kraft. Jag började att tro på min AA grupp till en början. Jag började att lämna över till min Högre kraft. Som jag kallar för Gud i dag. Jag ser Gud som Glädje Utan Dryckenskap. Eller Godhetens Underbara Drivkraft. Jag kunde ha känt i början för att Gruppens Underbara Delningar. Jag tror på att jag lever utan att fly med alkohol i dag.

 

 Jag studerade hela Stora boken och la ut den på en sida. Jag har numera låst den. för dem som vill finna sin egna nykterhet. Om ni mejlar mig så kan jag berätta hur ni kommer in på dem sidorna. Efter det så började jag med att studera AA:s Tolv Steg och Traditioner. Nu ska jag titta på den ya boken leva nykter.