Finna mitt problem

 

AA-tanke för dagen 31 oktober.

 

 Jag har mera frid och förnöjsamhet. Livet har liksom fallit på plats. Alla pusselbitarna har hamnat där de ska. Livet är komplett, en sammanhållande helhet. Jag kastas inte hit och dit av omständigheternas spel, eller av plötsliga ifall. Jag är inte längre som ett torrt löv, som motståndslöst virvlar iväg med vinden. Jag har funnit min fristad, den plats där jag hör hemma. Jag är nöjd. Jag har inga fåfänga önskningar om saker som jag inte kan få. Jag har ”sinnesro at acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och omdöme att se skillnaden”.

Har jag funnit förnöjsamhet i AA?

 

 Att begrunda.

  Inom oss alla finns en medvetenhet som vittnar om Gud, en inre röst som talar till våra hjärtan. Det är en röst som talar förtroligt till oss, personligt, i stunder av stilla meditation. Den rösten är som en lykta för våra fötter, och ett ljus på vår stig. Vi kan ge oss ut i mörkret och bildligt talat röra vid Guds hand. Som det står i Stora Boken: ”I djupet av sitt hjärta har varje man, kvinna och barn en grundinställning om Gud. Vi kan finna den stora verkligheten i vårt eget innersta. Och när vi finner det, förändras hela vår inställning till livet.

  Dagens bön.

  Jag ber att jag ska följa den inre röstens ledning. Jag ber att jag inte ska vara döv för mitt samvetes maningar.


Ja jag har ju även börjat ett annat program om min uppväxt, eftersom jag växte upp i en dysfunktionell familj. Jag går på ACA och skriver även en blogg varje dag som heter Stärka min återhämtning. Har även Dagen som vuxen. I kväll ska jag försöka komma till Globen gruppen för att få ett AA möte till denna vecka. Men först är det arbete och sedan till kungliga biblioteket och titta på tidnigar i från 1983. Håller på att försöka skriva om tolv år ut av mitt liv.